Opasan sukob između Vučića i Obradovića: Tužno je kada se neko diči srpstvom koje leži u parama Delte!
Foto: Beta

čupavo!

Opasan sukob između Vučića i Obradovića: Tužno je kada se neko diči srpstvom koje leži u parama Delte!

Poslanici Skupštine Srbije, posle postavljanja pitanja predstavnicima vlasti, počeli su raspravu o predlogu budžeta za narednu godinu
Objavljeno:

Sednici prisustvuje premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je s liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem imao burnu polemiku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Obradović je rekao da je trenutak da se predstavnici vlasti suoče s tim da je budžet za narednu godinu loš i da je sve što radi vladajuća Srpska napredna stranka - velika prevara i kršenje svih predizbornih obećanja. On je rekao da je MMF sigurno zadovoljan budžetom i zapitao Vučića za koga radi - "za interes Svetske banke, MMF, EU ili NATO". Obradović je naveo da je Vlada spremala budžet deset meseci, a da je poslanicima dala jedan dan za njegovu analizu i upitao Vučića zašto nije bilo više vremena za proučavanje budžeta kada je budžet tako dobar i šta krije.

foto: Fonet

- Šta je bilo sa suficitom? - Pojela maca - rekao je Obradović i dodao da "naprednjaci uzimaju više nego Turci u svoje vreme" Obradovića je zanimalo i šta je bilo sa predizbornom pričom da nema više stranačkog zapošljavanja i sa najavljivanom borbom protiv korupcije i ukazao da za pet godina nije rešeni problem nijednog velikog gubitaša. On je podsetio premijera da stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji i da njegova vlada to nije zaustavila, a kritikovao je i to što se smanjuje budžet Skupštine a povećava budžet Vlade Srbije. - Vi ste poslednji evrofanatik u Evropi - poručio je Obradović Vučiću i upitao ga kada je poslednji put bio u nekom televizijskom duelu s predstavnicima opozicije. On je rekao da Vučić izbegava da odgovara na poslanička pitanja, ali da danas ne može da pobegne i pitao ga šta kaže evropski komesar Johanes Han - ko će biti sledeći predsednik Srbije. - Vi ste ovde najavili vanredne izbore, vi ste počeli izbornu kampanju sa ciljem da izbacite Dveri iz Skupštine - kazao je Obradović i dodao da je Srbija jedina zemlja na svetu u kojoj štrajkuje vojska i policija. On se izvinio Vučiću zato što mu se obratio juče "čačanskim akcentom", jer je očigledno da više voli nemački jezik.

Vučić: Neka junačina, neki narko-diler preti mojoj ćerki, i sad moj sin hoće da brani sestricu!

- Možda vam baš zato smeta jer su svi ustanci i bune kretali iz tog kraja - naveo je Obradović.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je na kraju njegovog obraćanja rekla da je Obradović uvredio 249 poslanika i pozvala poslanike na pristojnost. - Ispada da je 250 poslanika pokralo izbore. Kako ste se vi našli ovde? Uvredili ste i Čedomira Jovanovića, o premijeru i da ne govorim, uvredili ste i sve nas iz Čačka - rekla je Maja Gojković, koja je od Obradovića više puta tražila da bude pristojniji u obraćanju. Premijer Vučić u odgovoru Obradoviću izjavio je da imitirajući ga kako izgovara reč "bežite" nije imao nameru da uvredi ljude iz Čačka zbog njihovog govora. On je tokom rasprave u Skupštini Srbije rekao da je priča "o tome noćas izmišljena" iako njegova kritika nije imala nikave veze sa čačanskim akcentom već sa "siledžijskim ponašanjem" Obradovića u Skupštini.

foto: Beta

- Čačani su dobri ljude koji su ukazivali na vas i vaše siledžijsko ponašanje, naročito prema ženama. Ja sam samo upozorio da ne radite to, zato sam ponovio vaše reči na način na koji ste tada kada ste tukli onu ženu u Skupštini (posle izbora u RIK-u) izgovorili i želeo sam da vas upozorim i da imate u vidu da to ne ide baš tako - kazao je Vučić odgovarajući na kritike poslanika Dveri. On je rekao da, ako je to uvreda, onda moli sve da prihvate njegovo izvinjenje. Vučić je kazao i da su poslanici i građani danima već svedoci izvođenja najbrutalnijih napada na Vladu Srbije i njega lično, ističući da "im se politika svela na najgnusnije laži i uvrede".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.