Podnet optužni predlog protiv Srđana Noga!
Srđan Nogo, Foto: Stefan Kojić

Prvo oSnovno javno tužilaštvo

Podnet optužni predlog protiv Srđana Noga!

Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je protiv okrivljenog Srđana Noga podnelo optužni predlog

Objavljeno:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, optužni predlog protiv Srđana Noga zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Sprečavanje održavanja glasanja iz čl. 159 st. 2 Krivičnog zakonika.

Okrivljenom Srđanu Nogu je stavljeno na teret da je dana 16.01.2022. godine, u popodnevnim časovima, u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića br. 29, na biračkom mestu broj 35 u zgradi Mesne zajednice Dedinje, ometao glasanje izazivanjem nereda na biračkom mestu usled čega je glasanje bilo prekinuto, na taj način što je tokom održavanja glasanja na referendumu svoj glasački listić popunio i ubacio u glasačku kutiju, a potom istu podigao sa stola i bacio je na pod, usled čega se kutija razbila, a glasački listići se rasuli po podu, što je uzrokovalo prekid glasanja na navedenom biračkom mestu.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dana 16.01.2022. godine je od strane Policijske stanice Savski venac doneto rešenje o zadržavanju okrivljenog Srđana Noga u trajanju do 48 časova, nakon čega je isti dana 18.01.2022. godine saslušan u prostorijama tužilaštva, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegova zakonska obeležja, te da je ovakav njegov akt bio "čist politički performans".

Tokom dokaznog postupka, tužilaštvo je nakon saslušanja okrivljenog ispitalo svedoke koji su prisustvovali predmetnom događaju, te je pribavilo CD sa video zapisom istog, kao i zapisnik o radu Biračkog odbora na biračkom mestu broj 35 u Beogradu, u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića br. 29.

Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je protiv okrivljenog Srđana Noga podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u njegovim radnjama stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, te je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljenog oglasi krivim i osudi po zakonu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.