SASLUŠAN SRĐAN NOGO: Za razbijanje kutije na biračkom mestu rekao da je "ČIST POLITIČKI PERFORMANS"! (VIDEO)
Srđan Nogo, Foto: Printscreen/Twitter/@DaZivimSan

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO

SASLUŠAN SRĐAN NOGO: Za razbijanje kutije na biračkom mestu rekao da je "ČIST POLITIČKI PERFORMANS"! (VIDEO)

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom

Objavljeno:

Prvog osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je po njihovom nalogu doneto rešenje o zadržavanju osumnjičenog Srđana Noga u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično delo Sprečavanje održavanja glasanja iz čl. 159 Кrivičnog zakonika. Takođe, biće ispitani svedoci i očevici ovog incidenta

Prema navodima krivične prijave Policijske stanice Savski venac, osumnjičeni S.N. je dana 16.01.2022. godine oko 14,35 časova, u Bulevaru kneza Aleksandra Кarađorđevića br. 29, na biračkom mestu broj 35 u zgradi Mesne zajednice Dedinje, tokom održavanja glasanja na referendumu, svoj glasački listić ubacio u biračku kutiju, a potom istu podigao sa stola i bacio je na pod, usled čega se kutija razbila, a glasački listići se rasuli po podu, što je uzrokovalo prekid glasanja na navedenom biračkom mestu.

- Osumnjičeni S.N. je dana 18.01.2022. godine saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegova zakonska obeležja, te da je ovakav njegov akt bio "čist politički performans" saopštilo je Tužilaštvo.

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom S.N. jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će, kako je saopšteno, ispitati svedoke očevice predmetnog događaja, te će nakon razmatranja njihovih iskaza i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.