BAKIĆ: SUBOTICA je kao i država Srbija, POSVEĆENA ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE
Stevan Bakić, Foto: Aleksandra Čolić

zelena srbija

BAKIĆ: SUBOTICA je kao i država Srbija, POSVEĆENA ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE

Ambasador Austrije, Nikolaus Luteroti, izrazio je veliko zadovoljstvo što ima priliku da prisustvuje realizaciji projekta „Zelena Srbija”

Objavljeno:

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, je u okviru projekta „Zelena Srbija”, zajedno sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem i direktorom JP „Vojvodinašume” Rolandom Kokaijem, simbolično zasadio jednu od sadnica drveta, u parku „Prozivka” u Subotici. Gradonačelnik je istakao, kako je ovo jedan veliki projekat, podržan od strane mnogih ambasada i u koji su uključeni mnogi gradovi.

“Danas smo realizovali projekat „Zelena Srbija”, u parku Mesne zajednice „Prozivka”. Ulepšali smo ga i oplemenili, sadnjom stabala crvenocvetnog kestena, ukrasne japanske trešnje i piramidalnog graba, u kojem će naši građani moći da uživaju. Za svega 2. godine, u ovaj projekat se uključilo 20 gradova i opština, među kojima je i naša Subotica, a ono što je izuzetno važno je činjenica da je ovaj projekat, podržan od strane velikog broja ambasada”, ističe Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Ambasador Austrije, Nikolaus Luteroti, izrazio je veliko zadovoljstvo što ima priliku da prisustvuje realizaciji projekta „Zelena Srbija” u Subotici i dodao da su sadnjom drveća, preneli važnu poruku o očuvanju životne sredine.

“Sađenje drveća je poput nekog novog oživljavanja, vraćanja jednog života i jedan od najboljih načina da se borimo protiv klimatskih promena i propadanja životne sredine. Drvo ne samo da hvata ugljen dioksid, već i obezbeđuje sjajne stvari ljudstvu i ljudima generalno. Sadnja drveća danas u Subotici, predstavlja važan simbol očuvanja naše životne sredine. Nadam se da će doneti zadovoljstvo ljudima ovoga divnog Grada Subotice i ljudima koji uživaju u ovom parku” - dodao je ambasador Austrije, Nikolaus Luteroti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.