Zukorlić preti: Ako krenu da ruše moj objekat, biće razbijenih glava policije!
Foto: Printscreen / B92

opa!

Zukorlić preti: Ako krenu da ruše moj objekat, biće razbijenih glava policije!

Narodni poslanik Muamer Zukorlić je gostujući u Kažiprstu istakao da nelegalni objekat Islamske zajednice u Novom Pazaru neće biti srušen
Objavljeno:

Još ranije je iz Islamske zajednice poručivano da će se objekat Fakulteta za islamske studije i dalje graditi nelegalno, sve dok je to dopušteno drugima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Neće biti nikakvog rušenja, taj objekat će biti završen. Žao mi je što tako živi moja zajednica i da joj se osporava pravo na gradnju i na imovinu u gradu u kom ima 20.000 nelegalnih objekata. Žao mi je što se baš ta zajednica i taj objekat probere od milion nelegalnih objekata i da se on čereči nedelju dana. To valjda jeste sudbina - rekao je Zukorlić. Na konstataciju voditeljke Kažiprsta Suzane Trninić da postoje zakoni koji određuju šta je dozvoljeno, a šta ne i pitanje kako stav da ne može nešto da se ruši iznosi narodni poslanik, Zukorlić je rekao da to može da kaže jer “se znaju okolnosti“.

foto: Fonet

- Postoji zakon koji određuje kako se ponaša gradska uprava, postoji zakon koji određuje ponašanje Direkcije za restituciju imovine crkava i verskih zajednica, ali se te institucije ponašaju kršenjem zakona. Već 23 godine nijedna građevinska dozvola nije data Islamskoj zajednici, da li pripadnici te zajednice treba da se odreknu gradnje zbog osionosti lokalnih vlasti? Naravno da ne... Jedno bezakonje neminovno rađa drugo bezakonje - istakao je Zukorlić.

Pod ovom bradom poginuli su mnogi ljudi! Ko je najčudniji poslanik u Skupštini koji kao da je izašao iz Hobita? (VIDEO)

Dodao je i da ne postoje institucije kojima se Islamska zajednica nije obraćala - Mi smo prethodnoj vlasti bili legitima meta. Tadić nije na vlasti četiri godine i zato nam se ne ruše objekti. Vladi Srbije poručujem da ne bude glupa kao Tadićeva i da ne šalje Žandarmeriju pa da imamo razbijene glave građana i policije - rekao je predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Zukorlić je dodao da je na mestu spornog objekta u centru Novog Pazara pre Drugog svetskog rata bila smeštena centrala Islamske zajednice.

- Ja poručujem da ako neko krene da ruši, imaće problema. Kad udarite ljudima na vitalne interese brane se kako znaju - naveo je Zukorlić.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.