Vučić dobio poziv od Bajdena za učešće na Samitu za demokratiju u Americi
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Youtube/euronews

sada zvanično

Vučić dobio poziv od Bajdena za učešće na Samitu za demokratiju u Americi

Bajden je u pozivu, u ime američkog naroda, uputio "najlepše želje" predsedniku Vučiću i narodu Srbije

Objavljeno:

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas stigao je zvanični poziv Bele kuće za učešće na Samitu za demokratiju, koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, piše "Blic".

Bajden je u pozivu, u ime američkog naroda, uputio "najlepše želje" predsedniku Vučiću i narodu Srbije.

- Prepoznajemo i cenimo vaše partnerstvo u radu na izgradnji demokratskog društva u kome se poštuju ljudska prava koja omogućuju prosperitet svim gradanima. U vreme velikih izazova i ogromnih mogućnosti, važnije je nego ikada ranije da demokratije pokažu da mogu da se pobrinu za potrebe svojih građana i suoče se sa globalnim izazovima - navodi se u pozivu, koji je Bajden potpisao.

Bajden je, kako se vidi na fotografiji poziva koju je objavio Blic, naveo i da mu je zadovoljstvo da pozove Vučića da učestvuje na virtuelnom Samitu za demokratiju, koji će biti održan 9. i 10. decembra ove godine godine.

- Pozivam šefove država i vlada, druge vladine zvaničnike i predstavnike kompanija i nevladinih zajednica da mi se pridruže u preduzimanju akcije u cilju jačanja demokratije i odbrane od autoritarizma, borbi protiv korupcije i promovisanju poštovanja ljudskih prava - poručuje se u pozivu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.