U Beogradu danas počinje seminar Parlamentarne skupštine NATO-a
Narodna skupština Srbije, Foto: Ana Paunković

trodnevni seminar

U Beogradu danas počinje seminar Parlamentarne skupštine NATO-a

Domaćin 101. Rouz-Rot seminara Parlamentarne skupštine NATO-a je Narodna skupština Srbije.

Objavljeno:

Seminar Parlamentarne skupštine NATO-a, pod nazivom Evroatlantske integracije, partnerstvo za mir i dalji koraci u suočavanju sa preostalim izazovima na Zapadnom Balkanu, počinje danas u Beogradu.

Domaćin 101. Rouz-Rot seminara Parlamentarne skupštine NATO-a je Narodna skupština Srbije.

U fokusu trodnevnog seminara biće regionalna i bezbednosna pitanja, odnosno razmatranje saradnje Srbije sa EU i NATO i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, navodi srpski parlament.

Teme će biti i upravljanje sektorom bezbednosti, dezinformacijama, lažnim vestima i društvenom kohezijom na Zapadnom Balkanu, uticaj pandemije korona virusa i klimatskih promena u regionu, kao i ekonomski, društveni i ekološki izazovi.

Seminar će otvoriti šef Stalne delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Dragan Šormaz, predsednik srpskog parlamenta Ivica Dačić i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Na uvodnoj sesiji će govoriti i ambasador Švajcarske u Srbiji i Crnoj Gori Urs Šmid (Schmid), dok će se video porukom obratiti predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Džerald Konoli (Gerald Connolly) i zamenik generalnog sekretara NATO-a Mirčea Džoana (Mircea Geoana).

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.