ALEKSANDAR VUČIĆ ĆE SE OBRATITI SVETSKIM LIDERIMA!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/B92

govor

ALEKSANDAR VUČIĆ ĆE SE OBRATITI SVETSKIM LIDERIMA!

Vučić je, uoči početka skupa, poručio da će Srbija mnogo uraditi na polju Zelene agende i na garantovanju energetske bezbednosti građanima

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u Glazgovu učestvuje na Samitu o klimatskim promenama - COP26 - danas će se obratiti tom skupu svetskih lidera.

On će prisustvovati i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju predsednik SAD Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Predsednik Vučić će na marginama Samita održati i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima nekoliko država, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je, uoči početka skupa, poručio da će Srbija mnogo uraditi na polju Zelene agende i na garantovanju energetske bezbednosti građanima.

- U prelepoj Škotskoj danas razgovaramo o klimatskim promenama i merama koje svi moramo da preduzmemo kako bismo zaštitili život i sigurnu budućnost ljudi na Zemlji - napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije" uz fotorgafiju iz Glazgova.

Predsednik je poručio i da će Srbija, svakako, mnogo toga da uradi na polju Zelene agende, ali i garantovanju pune energetske bezbednosti za naš narod.

- Pravo mesto da po ovom pitanju razgovaram sa svetskim liderima - dodao je Vučić.

Danas, poslednjeg dana Samita, očekuje se da više do 50 šefova država i vlada predstavi svoju viziju borbe protiv klimatskih promena.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.