Zašto je pobeda IDIOTA Trampa NAJBOLJA STVAR koja je mogla da se desi Srbiji? (VIDEO)
Foto: Nemanja Pančić, Reuters

iz sasvim ličnog ugla

Zašto je pobeda IDIOTA Trampa NAJBOLJA STVAR koja je mogla da se desi Srbiji? (VIDEO)

Srbija će biti ostavljena na miru da sama dovrši reforme, ukoliko ima snage za to. Tramp se tu neće mešati. Pa šta nam bog da...

Objavljeno: 16:12h
Saša M. Stajić

Moja je prastara teorija (i opasno smrdi na desničarsko zastranjivanje, znam) da cenu američkog načina života plaćamo mi mali: juče Srbi, danas Iračani, Avganistanci, Sirijci, sutra Iranci ili onaj ludak u Severnoj Koreji.

Sve su to tiranije, kao što je i Miloševićeva Jugoslavija bila, da se razumemo. Ali to ne znači da intervencionistička politika treba da bude model ponašanja u političkoj areni. I da Amerika svoju demokratiju treba da brani bombama sa osiromašenim uranijumom bačenim s bezbednih 10.000 metara visine. Enola gay style.

Uostalom, sve vam je to lepo opisao Oliver Stoun u "The Untold History of the United States". Niste gledali? Možda je krajnje vreme.

Ježim se i Putina, na drugoj strani, redak komad diktatora. Tek da ne pomisli neko da pevušim Podmoskovske večeri dok ovo pišem, ali ostavićemo i to za neku drugu prigodu.

Kao i stanje svesti u demokratskoj Evropi koja diže zidove, mrzi bližnjeg svog i izglasava naci budale koje se igraju milionima života.

foto: AP

Hilari je, dakle, sa svojom demokratskom svitom uradila isto ono što i Tadić 2012. godine - zabola glogov kolac u nade nacije da nam može biti bolje. Toliko su uporno radili na uništavanju svake demokratske tekovine da narodu nije preostalo ništa drugo do da ih šutne u dupe.

Hilari je, da ne bude ni tu zabune, svojski utro put Barak Obama, poslednja nada čovečanstva, koji je za ovih 8 godina toliko puta uspeo da napravi karikaturu od sebe da je to već degutantno.

foto: Reuters / Jonathan Ernst

Ima Srbija još da rilja da dostigne američke standarde u mnogim oblastima, ali je zapajujuće sličan politički trenutak. Uporedite sami, ne treba biti nuklearni fizičar da biste izvukli paralele.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.