Vučić u nedelju sa Lavrovom u Beogradu
Aleksandar Vučić, Foto: Print Screen Youtube

SASTANAK

Vučić u nedelju sa Lavrovom u Beogradu

Očekuje se da dvojica zvaničnika razgovaraju o daljem razvoju bilateralnih odnose dveju zemalja, o stanju u našem regionu, a naročito bi u fokusu trebalo da budu turbulentna situacija na KiM.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju u Beogradu sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovom.

Očekuje se da dvojica zvaničnika razgovaraju o daljem razvoju bilateralnih odnose dveju zemalja, o stanju u našem regionu, a naročito bi u fokusu trebalo da budu turbulentna situacija na KiM, posle tenzija koje je izazvala vlast Aljbina Kurtija šaljući specijalce Rosu na administrativne prelaze na severu naše pokrajine.

Vučić će se danas sastati i sa zamenikom predsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, Jurijem Borisovim, koji je započeo danas dvodnevnu radnu posetu Srbiji. Očekuje se da bude reči o energetskoj krizi koja potresa svet, zbog enormno visokih cena gasa u Evropi.

Takođe, Vučić će sa gostom razgovarati i o novom gasnom aranžmanu sa "Gazpromom" koji ističe krajem godine. Šef države je ranije najavio da će se boriti za što bolju cenu za našu zemlju. Trenutno Srbija plaća plavi energent koji stiže iz Rusije po skoro pet puta nižoj ceni od aktuelne na evropskom tržištu.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.