PREDSEDNIK NA DEMOGRAFSKOM SAMITU: Danas je postalo nepristojno pričati o svojoj deci i porodičnim vrednostima!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Pink

četvrti samit

PREDSEDNIK NA DEMOGRAFSKOM SAMITU: Danas je postalo nepristojno pričati o svojoj deci i porodičnim vrednostima!

Vučić ima odvojene susrete sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa premijerima Slovenije Janezom Janšom i Češke Andrejem Babišom, najavila je pres služba predsednika

Objavljeno: 10:22h

Predsednik Srbije kao glavni govornik govorio je o preživljavanju regiona i merama koja je Srbija uvela za povećanje nataliteta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Mađarskoj, gde učestvuje na Četvrtom demografskom samitu u Budimpešti.

On se danas kao glavni govornik obraća skupu. Predsednik Vučić će, prema programu organizatora skupa, imati glavno izlaganje na prvom panelu Samita, na kojem će učestvovati i nekadašnji potpredsednik SAD Majkl Pens, premijer Slovenije Janez Janša i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/TV Pink

On je na samom početku rekao da je Srbija uvela niz mera za osiguranje opstanka i povećanje nataliteta koje ne mogu odmah dati rezultate već će ih dati posle niza godina. Predsednik je dodao i da smo neke mere preuzeli od Mađarske, recimo.

Predsednik je ocenio i da je došlo vreme da delujemo i reagujemo te preuzmemo dela koja će nam osigurati budućnost. On je dao i primer da će recimo samo Nigerija za 30 god imati stanovnika više nego cela EU ili SAD.

Predsednik Srbije je ukazao i na neobičan fenomen u poslednjih nekoliko godina a to je da je prosto postalo nepristojno pričati o svojoj deci, porodici i porodičnim vrednostima.

- Znam da ću biti kritikovan zbog ovoga ali govorim istinu... Više lajkova dobije recimo slika s kućnim ljubimcem, a ja inače životinje obožavam, nego sa bebom - ukazao je predsednik Vučić na nove trendove.

Vučić je imao odvojene susrete sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa premijerima Slovenije Janezom Janšom i Češke Andrejem Babišom, najavila je pres služba predsednika.

Kulturnom programu Samita prisustvovaće premijer Mađarske Viktor Orban, premijer Češke Republike Andrej Babiš i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Četvrti Samit pod nazivom „Porodica: ključ održivosti" ima za cilj da se razgovara o izazovima kada je u pitanju porodica i da se sastave predlozi zajedničkih rešenja. Prethodna tri Budimpeštanska demografska samita su održana 2015, 2017. i 2019. godine.

00:50

SVI PRIČAJU O NEVENI, POSLANICI SNS: Vučić je za nju rekao da je NAJVEĆI TALENAT za politiku u proteklih 20 godina

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.