SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Vučić pozvao i šefove specijalnih jedinica!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

analizira se situacija na KIM

SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Vučić pozvao i šefove specijalnih jedinica!

Kako je najavio predsednik Vučić analiziraće se poslednji napad na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i poslednja odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila

Objavljeno: 11:20h

Danas u 10.00 časova počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na će se razmatrati stanje na Kosovu i Metohiji.

Sednicom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na sednicu su pozvani i načelnik generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović kao i šefovi svih specijalnih jedinica naših oružanih snaga.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić juče je objavio da je zakazao za danas hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Prema njegovim rečima, stolu će biti analiza poslednjih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i poslednja odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila kojom je vlast Aljbina Kurtija dovela Kosovo i Metohiju na rub novih sukoba.

Takođe, raspravljaće se i o otvorenoj opstrukciji i izbegavanju Prištine da primeni Briselski i sporazum iz 2011. godine, odnosno sprovođenje ovih akata samo u delu koji odgovara Albancima.

Nezvanično se saznaje da će se tokom sednice razmatrati povlačenje Beograda i svih dosadašnjih dogovora, jer prištinska strana praktično nije ispunila nijednu odredbu niti obavezu.

Da podsetimo, pripadnici specijalne jedinice Rosu od juče su raspoređeni na prelazima Jarinje i Brnjak sa oko 20 vozila, od čega je više od deset blindiranih, a stigli su i navodi da je bačen suzavac na Srbe na prelazu kod Brnjaka. Povodom svega ovoga, oglasio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji teška.

"Mi smo još sinoć znali da Priština planira pokrene svojih specijalnih snaga na Sever i da su jutro posle 6 časova te jedinice prešle. Ovo je najbrutalniji upad sa oko 350 lica, mnogo dugih cevi, snajperista postavljenih na razna mesta da pokrivaju kuće mladih Srba. Upozoravali smo ih da to ne čine", obrazložio je juče predsednik Srbije.

Istakao je da je suština da se radi o takozvanim KS tablicama, kojima je produžavana važnost od 2011. do 2016, pa onda do 2021.

"Osnovna obaveza Prištine je bila formiranje ZSO. Nigde to nije zapisano osim u glavi Kurtija. Problem je kada naiđe vozilo sa tablicama iz centralne Srbije, na primer iz Vranja. Zaustavili su vozilo Hitne pomoći i skidali tablice jedne suverene međunarodno priznate države jer se njima te tablice ne sviđaju. Kažu, ako mi njima stavljamo stikere, oni će nama da skidaju tablice. Ni u jednom dokumentu ne piše da je to moguće. Rešili su da sve sprovedu na silu i ceo dan demonstriraju silu na prelazima", naglasio je Vučić.

Bonus video:

04:50

ADRENALIN NA VRHUNCU TOKOM LETA MOTORNIM ZMAJEM! Aero-klub u Ćupriji vam pruža NEPONOVLJIV DOŽIVLJAJ!

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.