PREDSEDNIK VUČIĆ JASAN: Nisam upravljao procesima u Crnoj Gori
Aleksandar Vučić, Foto: PRINTSCREEN/PINK TV

predsednik

PREDSEDNIK VUČIĆ JASAN: Nisam upravljao procesima u Crnoj Gori

Vučić je još jednom čestitao mitropolitu Joanikiju na ustoličenju i izrazio nadu da će Crna Gora "uspeti da prevazidje unutrašnje podele"

Objavljeno: 19:28h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da je upravljao bilo kakvim procesima u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija na Cetinju.

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da u danu ustoličenja nije razgovarao ni sa premijerom ni sa potpredsednikom Vlade Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem, i da su sve takve tvrdnje izmišljene.

"Iako sam dobio pozivnicu, nisam otišao ni u Podgoricu ni na Cetinje. U čestitki mitropolitu Joanikiju sam istakao neophodnost popravljanja odnosa Srbije i Crne Gore. Čini mi se da sam u tom pismu govorio jezikom odgovornog predsednika, koji se na odgovoran način odnosi prema susednoj zemlji, poštujući njenu samostalnost", kazao je Vučić.

Vučić je još jednom čestitao mitropolitu Joanikiju na ustoličenju i izrazio nadu da će Crna Gora "uspeti da prevazidje unutrašnje podele".

"Ni na koji način ne želimo da utičemo, osim ako možemo da pomognemo u ekonomiji", naveo je.

Bonus video:

02:29

GORI BARIKADA NA ULAZU U CETINJE! Kurir televizija blizu mesta događaja: Oko manastira HAOTIČNO, čuju se eksplozije

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.