VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Čudne stvari su se dešavale u prethodnih 48 sati! Do kraja godine stopa rasta do 7.5%
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PREDSEDNIK

VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Čudne stvari su se dešavale u prethodnih 48 sati! Do kraja godine stopa rasta do 7.5%

Predsednik je na početku obraćanja rekao da želi da najavi nekoliko događaja

Objavljeno: 19:28h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se obratio javnosti u Palati Srbija.

Predsednik je na početku obraćanja rekao da želi da najavi nekoliko događaja.

- Angela Merkel nam dolazi u Beograd, ona će imati sastanke u Srbiji. Želim da joj se zahvalim na svemu što je učinila za Zapadni Balkan. Nikada nećemo zaboraviti šta je učinila za nas 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji - rekao je Vučić.

- Imao sam čast i priliku da je ugostim na kraju njenog mandata. Mislim da će to biti, dok je kancelarka, i moguće jedna od poslednjih poseta i velika čast za Srbiju - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: PRINTSCREEN/PINK TV

Rast izvoza u Nemačku je gotovo 3 odsto u poslednjih deset godina - rekao je Vučić.

Nama je važno da razgovaramo sa gospođom Merkel o Berlinskoj konferenciji, a krajem meseca Ursula fon der Lajen dolazi u Beograd.

Već u nedelju ću imati razgovore sa Dodikom, pred dan Nacionalne zastave i srpskog jedinstva. Septembar će biti prepun važnih događaja za Srbiju.

Čudne stvari su se dešavale u prethodnih 48 sati, naveo je Vučić.

- Za našu zemlju mir je od presudnog značaja, sve što smo uspeli da promenimo u našoj zemlji uspeli smo zbog čuvanja mira. Život uvek stavfljamo ispred svega. Dok sam predsednik Srbije, možemo da se pohvalimo ekonomskim prosperitetom ali i da sačuvamo glavu. Ne želim da učestvujem u nelegalnoj politici, zato smo trpili i prihvatali pritiske i pretnje, lično sam se trudio da ne reagujem na uvrede i besmislice koje sa slušao - rekao je predsednik.

- Daćemo sve od sebe da nastavimo sa štampanjem udžbenika na albanskom jeziku - rekao je Vučić.

BESMISLENA KAMPANJA U HRVATSKIM MEDIJIMA

Posle događaja u Crnoj Gori, iako nisam otišao na ustoličenje a dobio sam pozivnicu, počeli su napadi iz regiona, odnosno Hrvatske.

- Dobio sam pozivnicu za prisustvovanje ustoličenja, ali nisam otišao. Smatram da moramo da uspostavimo mir u regionu. Ni na koji način se ne mešam u njihove unutrašnje odnose. Međutim, kako je on ustoličen, svi iz regiona su krenuli na napade. Što iz Hrvatske, što iz Crne Gore. Srbija je uvek tema napada svima. Svaki dan moraju da izgovaraju najgnusnije laži o nama. Ono što mi je bilo iznenađujuće, to što se pokrenula hajka u hrvatskim medijima. Da sam ja komandovao helikopterom na Cetinju, kako sam ja razgovarao sa nekime u 1, 2 ili 3 ujutru... Nisam ni sa kime razgovarao, sve izmišljaju. Oni lažu da ja preko SPC pokušavam da pravim Veliku Srbiju - rekao je Vučić.

NE INTERESUJU NAS SUKOBI

Srbija nije zainteresovana da ruši nezavisnost bilo koje zemlje u regionu. Ne interesuju nas nikakvi ratovi ni sukobi, ne zato što smo slabi, već što smo dovoljno pametni da nas interesuje ekonomski prosperitet. Molimo i sve druge da ne pokušavaju suzbijajući uticaj naše zemlje pritiscima, da ne očekuju da nećemo moći da se odbranimo. Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod onako kako ste naučili da radite.

NADAM SE DA ĆE CRNA GORA MOĆI DA PREVAZIĐE UNUTRAŠNJE PODELE

- Ne želimo da učestvujemo nikako u tome, osim ako možemo da pomognemo u bržem ekonomskom prosperitetu obe zemlje i verujem da ima prostora za saradnju naše dve zemlje rekao je Vučić.

DO KRAJA GODINE STOPA RASTA 7,5 ODSTO

Vučić je rekao da do kraja godine očekuje stopu rasta od 7,5 posto.

-Do kraja godine stopa rasta oko 7 odsto. Razgovarali smo i sa zavodom za statistiku, , očekujemo da bude i čak i 7,5 odsto - kaže predsednik.

- Zadovoljni smo kada je ekonomski aspekt u pitanju, ali moramo još mnogo toga da radimo. Imaćemo u izgradnji 10 autoputeva i brzih saobraćajnica prvog decembra u Srbiji - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je bitno da se vodi dijalog i da se razgovara i istakao je da je to jedini način za rešavanje problema.

- To je ono što je pozitivna tekovina, uvek je važno razgovarati. Kada je u pitanju razgovor u subotu, sa predstavnicima opozicije, verujem da smo mnogo toga prihvatili, od finanijskih stvari, samog izbornog procesa. Ali, kažite mi da li će neko biti toliko fer da kaže da se vlast ponašala fer i korektno. Ali, mislim da je postignut značajan napredak u razumevanju - rekao je Vučić.

Kako kaže, oni bi da se dočepaju novca i da mogu ponovo da uzimaju od građana a da im ne vrate ništa. Dodaje da je to smisao njihove politike.

NE OČEKUJTE DA SE NEKO RADUJE ZBOG NAŠEG USPEHA

- Neko ko je bio mnogo ispred nas, nije logično da nas danas mnogo voli, rekao je Vučić i poručio:

Ne očekujte da se neko raduje uspehu Srbije.

JAČI TLAČI:

- Koji princip im je ostao osim toga, zato Srbija mora da snaži i razmiljša o sopstvenom jačanju - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara koliko su opasne posledice optužbi na račun predsednika Srbije, Vučić je odgovorio:

Kako smo postali snažniji, krenuli su jedni po jedni da nas napadaju. Najlakša je matrica za zapad kada kažu Vučić je kao Milošević.

- Oni to pokušavaju da svedu na 90- te, jer oni ne mogu da kažu ništa drugo, ni da objave koliko je bolnica, muzeja, fabrika napravljeno. Kada nemate šta od toga da kažete, onda kreću sa napadima, organizovanom histerijom - naveo je Vučić i naglasio da je nekoliko razloga za ovo obraćanje.

NEMCI DANAS NAJAVILI POSETU ANGELE MERKEL SRBIJI

- Nemci su najavili danas oko 13:30 posetu Merkelove Srbije, ali ja u to vreme danas nisam mogao, pa sam to učinio sada na ovoj konferenciji - rekao je Vučić.

- Nekoliko je razloga, ja vidim da je veoma dobro što sam je zakazao pošto vi ne biste došli. Ako je za vas to mali povod što sam došao da najavim dolazak Angele Merekel, onda ne znam.Nemci su to uradili u 13h danas, dogovorili smo se da u istom danu uradimo najavu,ja nisam mogao pre 18 časova, ako mislite da je to malo, nije vam dovoljno pa šta ste očekivali. Vama su zanimljive konferencije za novinare o tome kako PKB probada, a u njihovo vreme je bio divan, vama je to zanimljivo i nikada ne pitate zašto su sazvali konferenciju. Evo u buduće ću tražiti da se napiše opravdanje za Šolaka i Đilasa kada Mali i Vulin ne budu tu, pa da vi budete mirni - odgvorio je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše to što napadi iz Hrvatske dolaze iz medija ali i od zvaničnika i koja je poruka Hrvata sa naslovljavanjem naoružanja Bljesak i Oluja, Vučić je odgovorio:

- Nisam video da su vozila nazvali Oluja i Bljesak, a time što im neko daje takva imena ne mislim da će imati veću snagu i moć - rekao je Vučić.

ŠTA JE PROBLEM ŠTO BIH JEO SENDVIČ: Preživeću i boriću se čak i iz zatvora!

- Ne vidim problem, ništa nečasno u tome nema kada bih jeo sendvič u zatvoru, kako oni navode. Nečasno je što biste otišli na poligraf zbog pitanja da li ste pipali maloletnicu? E to je nečasno. Što se puteva i auto puteva tiče, posle mene neće moći da ofarbaju trake, i neće stići da okreče sve škole koje smo napravili - kaže Vučić.

ZAŠTO ME POREDE SA MILOŠEVIĆEM?

Vučić je dodao da su najave da će ustoličenje patrijarha Porfirija u Pećkoj patrijaršiji biti zabranjeno samo nastavak kampanje protiv srpskog naroda.

- Zašto me porede sa Miloševićem? Zato što pokušavaju da sve svode na devedesete godine jer ne mogu da se pohvale činjenicama. Moraju da se bave pričanjem neistina. Najlakša je matrica za zapad kad kažu Vučić je kao Milošević. Ti napadi su uvek naručeni. Možete videti kako služba jedne zemlje radi. Tačno vidite ko je meta i tema. U jednom danu izlaze isti tekstovi. To pokazuje njihovu nemoć - kaže Vučić.

Vučić je rekao da dok je živ da će se boriti protiv onih koji pokušavaju Srbiju da razore.

Bonus video:

40:15

USIJANJE DANA 07.09.2021. ANTIĆ, JANJIĆ, OBRADOVIĆ: POSLE PROTESTA U CRNOJ GORI, NOVI UDAR NA SPC

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.