ZAKON JE ISTI ZA SVE! Oglasili se iz MUP-a Srbije i hitno odgovorili na prozivke iz Crne Gore
Saopštenje MUP-a Srbije, Foto: TANJUG / RADE PRELIC

zakon

ZAKON JE ISTI ZA SVE! Oglasili se iz MUP-a Srbije i hitno odgovorili na prozivke iz Crne Gore

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da srpska policija postupa isključivo po zakonu koji je jednak za sve građane

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da srpska policija postupa isključivo po zakonu koji je jednak za sve građane i da je državljanka te zemlje D. S. u skladu sa zakonskim procedurama, zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

MUP Srbije time je reagovalo na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore koje je najavilo da će od zvaničnog Beograda zatražiti objašnje povodom nekoliko slučajeva zadržavanja poslanika i o postupanju granične policije prema opozicionoj poslanici Dragici Sekulić.

- Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva MSP Crne Gore da vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima - saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, činjenica je da je D.S. na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije Srbije zbog posedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

- Uvereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome - navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Bonus video:

USIJANJE DANA 03.09.2021.  HABJANOVIĆ-ĐUROVIĆ I MARKUŠ: USTOLIČENJE MITROPOLITA JOANIKIJA NA CETINJU
39:18

USIJANJE DANA 03.09.2021. HABJANOVIĆ-ĐUROVIĆ I MARKUŠ: USTOLIČENJE MITROPOLITA JOANIKIJA NA CETINJU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media