"U PROBLEMU SMO"! Oglasio se Komšić, pomenuo i Angelu Merkel
željko Komšić, Foto: Printscreen/Youtube

pometnja

"U PROBLEMU SMO"! Oglasio se Komšić, pomenuo i Angelu Merkel

Protekle sedmice, naime, u Nemačkoj je održan simpozijum, kojim je predsedavao Šmit, a koji je u svom izlaganju osporio Komšićev izborni legitimitet u Predsedništvo BiH, gde predstavlja Hrvate, rekavši da su ga većinom birali Bošnjaci

Objavljeno:

Željko Komšić razgovarao je sa ambasadorima zemalja EU u BiH o izjavi Kristijana Šmita za koje je, kako je naveo Angela Merkel rekla da nisu stavovi Nemačke.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je novinarima rekao da je "loše da je Šmit zauzeo stranu, jer čim vi to uradite, u problemu ste". Onda će, dodao je, sve što visoki predstavnik dalje bude radio izazivati sumnju.

Protekle sedmice, naime, u Nemačkoj je održan simpozijum, kojim je predsedavao Šmit, a koji je u svom izlaganju osporio Komšićev izborni legitimitet u Predsedništvo BiH, gde predstavlja Hrvate, rekavši da su ga većinom birali Bošnjaci.

Prema pisanju sarajevskog portala Klix, osim te na skupu je bilo i drugih izjava koje bi se, kako kažu, mogle oceniti skandaloznim.

Predsednik Bundestaga Volfgang Šojble rekao je da bi, u slučaju raspada BiH kao "fragilne državne tvorevine", "ostalo muslimansko ostrvo sa znatnim konfliktnim potencijalom i kao stalni izvor nemira".

Posle sastanka sa ambasadorima zemalja EU, Komšić kaže da su se na tom skupu čule "stašne izjave o Sarajevu i jednom narodu".

"Nikad Sarajevo nije bilo mesto koje je pripadalo samo jednom narodu, uvek je bilo mesta za svakoga. Danas pričamo o tome jer ima ljudi koji izadu i lupe glupost", rekao je Komšić.

Tvrdi da nemačka vlada nije promenila svoju politiku ni za milimetar, a da Šmita treba pitati za njegove izjave.

Bonus video:

00:09

UŽIVO PREDSEDNIK SRBIJE NA BLEDU: Za mene politika nije podilaženje već donošenje hrabrih odluka ORBAN: Srbija je ključna zemlja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.