MINISTAR STEFANOVIĆ SASTAO SE SA BENKOM: Održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske
Ilustracija, Foto: Ministarstvo odbrane

BILATERALNI SASTANAK

MINISTAR STEFANOVIĆ SASTAO SE SA BENKOM: Održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

Dvojica ministara ocenila su da je saradnja u oblasti odbrane dveju zemalja veoma sadržajna i da je karakteriše obostrano opredeljenje za njeno dalje unapređenje

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović boravi u Budimpešti, gde je održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske. Ministar Stefanović prethodno je imao bilateralni sastanak sa mađarskim kolegom ministrom dr Tiborom Benkom.

Nebojša Stefanović
foto: Ministarstvo odbrane

Dvojica ministara ocenila su da je saradnja u oblasti odbrane dveju zemalja veoma sadržajna i da je karakteriše obostrano opredeljenje za njeno dalje unapređenje. Kako su istakli, težišne oblasti su vojno-vojna, koja se realizuje kroz zajedničke vežbe i učešće u multinacionalnim vežbama, kao i vojnotehnička saradnja.

Nebojša Stefanović
foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Stefanović istakao je da Srbija kao vojnoneutralna zemlja nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i da radi na razvoju saradnje sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa svojim nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima. On je, takođe, naveo da je jedan od tih prioriteta i regionalna saradnja, te da upravo zbog toga naša zemlja aktivnostima u okviru regionalnih inicijativa i organizacija radi na jačanju sopstvene bezbednosti i ujedno daje svojevrstan doprinos stabilnosti našeg regiona.

Nebojša Stefanović
foto: Ministarstvo odbrane

(Espreso / Ministarstvo odbrane)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.