ORBAN I BRNABIĆ U BUDIMPEŠTI: Potpisuju Sporazum o strateškom partnerstvu!
Ana Brnabić i Viktor Orban, Foto: Promo

SASTANAK U TOKU

ORBAN I BRNABIĆ U BUDIMPEŠTI: Potpisuju Sporazum o strateškom partnerstvu!

Premijeri Mađarske i Srbije Viktor Orban i Ana Brnabić danas će u Budimpešti potpisati Sporazum o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu između dveju zemalja

Objavljeno:

Premijeri Orban i Brnabićeva održaće nešto posle 12 sati konferenciju za novinare na kojoj će izneti detalje dvodnevnih sastanaka i ocene posete.

Premijeri Mađarske i Srbije Viktor Orban i Ana Brnabić danas će u Budimpešti potpisati Sporazum o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu između dveju zemalja, a resorni ministri će potpisati tri prateća memoranduma o saradnji u oblastima privrede, poljoprivrede i diplomatskih odnosa. U sedištu Vlade Mađarske u 11 sati biće održani bilateralni sastanci dvoje premijera i članova dveju vlada, nakon cćega će Orban i Brnabićava svečano potpisati Sporazum. Tanjugu je u Vladi Srbije rečeno da će ovaj akt stvoriti institucionalne okvire za dalje unapređenje odnosa Srbije i Mađarske, kao i realizaciju zajedničckih projekata u mnogim oblastima. Nakon toga, biće potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva za inovacije i tehnologiju Mađarske i Ministarstva privrede Srbije. Ministri poljopriivrede Mađarske I Srbije potpisaće Memorandum o razumevanju kojim će biti omogućena sadradnja mladih poljopriivrednika dveju zemalja, a na agendi je i potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti diplomatskih obuka između Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske i Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Premijeri Orban i Brnabićeva održaće nešto posle 12 sati konferenciju za novinare na kojoj će izneti detalje dvodnevnih sastanaka i ocene posete.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.