Poslanici danas o Zakonu o zaštiti potrošača
Skupština Srbije, Foto: Printscreen/RTS

dnevni red

Poslanici danas o Zakonu o zaštiti potrošača

U obrazloženju se dodaje da su tokom primene Zakona o zaštiti potrošača uočeni nedostaci koji sprečavaju njegovu potpunu primenu u praksi

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas novu sednicu na kojoj će razmatrati Predlog zakona o zaštiti potrošača, kojim bi trebalo da bude uspostavljen institucionalni okvir za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, uvedena bolja zaštita putnika i viši nivo odgovornosti u radu potrošačkih udruženja.

Kako je navedeno u obrazloženju predloga, novi zakon potreban je zbog nepostojanja preciznog broja potrošačkih sporova koji se vode pred sudovima, nepostojanja efektivne kazne, i zbog neuskladjenosti potrošačkog prava Srbije sa novim propisima EU.

U obrazloženju se dodaje da su tokom primene Zakona o zaštiti potrošača uočeni nedostaci koji sprečavaju njegovu potpunu primenu u praksi.

Poslanici na početku današnje sednice koriste svoje pravo da postavljaju pitanja nadležnim institucijama, a u nastavku će započeti načelnu raspravu.

Na dnevnom redu nove vanredne sednice, narednih dana Skupština će razmatrati nekoliko medjunarodnih sporazuma, a potom i izbor viceguvernera Narodne banke Srbije.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.