KRAĐA SE OVE GODINE MNOGIMA OSLADILA: Lopovi za noć obrali nektarine iz voćnjaka u selu Plasko (FOTO)
Ukradene nektarine u selu Plasko, Foto: Rina

KRAĐA

KRAĐA SE OVE GODINE MNOGIMA OSLADILA: Lopovi za noć obrali nektarine iz voćnjaka u selu Plasko (FOTO)

Uzgajivači nektarina susreli su se sa velikim problemom jer su lopovi za noć obrali veći deo roda, pa je tako zarada koju bi donela solidna cena nektarine, završila u tuđem dzepu.

Objavljeno:

Krađa voća ove godine osladila se mnogima. Nakon što su u jeku sezone harali u malinjacima, sada se ista situacija događa i u voćnjacima u selima oko Topole. Uzgajivači nektarina susreli su se sa velikim problemom jer su lopovi za noć obrali veći deo roda, pa je tako zarada koju bi donela solidna cena nektarine, završila u tuđem dzepu.

Nektarine
foto: Rina

"Gajimo nektarinu zadnjih desetak godina, ovako nešto ne pamtimo. Dešavalo se da nam oberu manje količine, uglavnom se ljudi zaustave i naberu za jelo, ali sada su lopovi organizovano dolazili i brali po nekoliko sati jer je obrano skoro polovina roda prve klase. Kada smo otišli da obiđemo njivu jer se spremala berba, ostali smo u šoku, oni su ušli u zasad kao da je njihov i krenuli redom, ne prezajući ni od koga i ni od čega. Cele godine radimo, ulažemo, hemija je skupa, nektarina traži velika ulaganja treba odnegovati i dobiti plodove prve klase, a onda dođe neko i obere a mi ostanemo uništeni“, priča jedan od voćara koji je pretrpeo štetu iz sela Plaskovac kod Topole.

Bonus video:

01:37

OVE GODINE BEZ ZIMNICE? Poskupelo voće i povrće na pijacama! Proizvođači prinuđeni da PODIŽU CENE

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.