VUČIĆ IZNEO SJAJNE VESTI: Građani mogu da očekuju dalji RAST PLATA I PENZIJA
Aleksandar Vučić, Foto: Prva TV

OČEKUJE SE!

VUČIĆ IZNEO SJAJNE VESTI: Građani mogu da očekuju dalji RAST PLATA I PENZIJA

"Rašće i plate i penzije, gledaćemo da stopa rasta penzija bude blizu stopa rasta plate", rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva.

Objavljeno: 12:30h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da građani Srbije mogu da očekuju dalji rast plata i penzija, kao i da će država nastaviti sa velikim javnim investicijama

"Rašće i plate i penzije, gledaćemo da stopa rasta penzija bude blizu stopa rasta plate", rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva. Podsetio je da je minimalna zarada povećana sa 15.000 dunara, koliko je bila 2012.godine, na 35.000 dinara što je, kaže, uvećanje u nominalnom iznosu od 120 odsto i govori koliko je Srbija napredovala, a posebno najsiromašniji.

"Idemo dalje sa velikim javnim investicijama, sa značjanim stranim diretknim investicijama, podstičemo privatne investicije", rekao je on. Na pitanje o optužbama Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da Republički zavod za statistiku "šteluje" podatke o BDP i javnom dugu Srbije, Vučić je kazao da Zavod objavljuje podatke koje proverava Evrostat i da tu nema mogućnosti za prevare i laži. "Kako ih nije stid, to su podaci koje proverava Evrostat. To su egzaktni podaci, formula je vrlo komplikovana, imate dve zemlje u regionu koje nisu u sistemu Evrostata, mi jesmo", rekao je Vučić.

Dodao je da ga je sramota da to komantariše i da to govori čovek (Dušan Nikezić) čja je cela porodica, kako kaže, zaposlena u firmi Multikom Dragana Ðilasa. "Svi su zaposlenici Ðilasa i moraju da lažu u njegovo ime i za njegov račun, od Marinikle Tepić do svih ostalih", naveo je Vučić. Na pitanje da li je čuo kritiku na račun svoje politike oko koje se zamislio, Vučić je kazao da jeste i da se zamislio oko mnogih i da je, na primer, odluku oko Telekoma promenio slušajući druge. "Govorim o suštinskim odlukama. Prvi sam bio za privatizaciju Telekoma, ali kada sam video ponude, rekao sam da ćemo izdržati bez te finansijske injekcije, uz mere fiskalne konsolidacije", naveo je Vučić.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.