Dačić: Prestanite da lažete, hoće da kažu da su Rusi krivi!
Foto: Fonet

o problemima sa EU

Dačić: Prestanite da lažete, hoće da kažu da su Rusi krivi!

"Pročitao sam u novinama danas, a to su rekli i poslanici LDP juče u Skupštini, da Srbija nije otvorila poglavlja zbog Rusije. To su bezočne laži", rekao je Dačić novinarima u Jagodini
Objavljeno: 11:42h

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nisu tačni pojedini navodi da Srbija nije otvorila nova poglavlja u oktobru zbog Rusije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je dodao da će do otvaranja doći kada bude postignut napredak u dijalogu Boegrada i Prištine.

"Pročitao sam u novinama danas, a to su rekli i poslanici LDP juče u Skupštini, da Srbija nije otvorila poglavlja zbog Rusije. To su bezočne laži", rekao je Dačić novinarima u Jagodini.

Kako je naveo, u oktobru nije postignuta saglasnost svih država članica EU da se otvore nova poglavlja, a jedini razlog je izosdtanak napretka u dijalogu Beograda i Prištine. Ako do napretka dođe, poglavlja će biti otvorena u decembru, ali nikakve veze to nema sa poglavljem 31, koje se odnosi na spoljnu politiku, a koje još nije ni otvoreno, rekao je Dačić. "Prestanite više da lažete. Pokušavaju da kažu da je Rusija kriva što Srbija je napreduje ka EU", rekao je Dačić i ponovio da to nije tačno.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.