"TO JE ISTORIJSKI VRHUNAC": Ministar Stefanović ugostio zamenicu ministra odbrane Ruske federacije
Foto: Printscreen/ Ministarstvoodbrane

sastanak

"TO JE ISTORIJSKI VRHUNAC": Ministar Stefanović ugostio zamenicu ministra odbrane Ruske federacije

Ministar je istakao da je saradnja u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom na istorijskom vrhuncu što pokazuje i sinoć otvoreno takmičenje „Čuvar reda“ u Kraljevu, a čija je organizacija u okviru „Međunarodnih vojnih igara 2021“ ove godine prvi put poverena Srbiji

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenicom ministra odbrane Ruske Federacije Tatjanom Ševcovom koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti Republici Srbiji. Stefanović je, na početku sastanka, izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na kontinuiranoj podršci po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i principijelnom nepriznavanju takozvanog Kosova.

Ministar je istakao da je saradnja u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom na istorijskom vrhuncu što pokazuje i sinoć otvoreno takmičenje „Čuvar reda“ u Kraljevu, a čija je organizacija u okviru „Međunarodnih vojnih igara 2021“ ove godine prvi put poverena Srbiji.

Tatjana Ševcova
foto: Printscreen/ Ministarstvoodbrane

Kako je ocenio, susreti na najvišem nivou svakako doprinose održavanju visokog nivoa naše saradnje u oblasti odbrane, čiji su najjači segmenti vojnoekonomska i vojnotehnička saradnja. Zamenica ministra odbrane Ruske Federacije Ševcova, zadužena za budžet i finansije, istakla je da joj je zadovoljstvo što je imala priliku da lično prisustvuje svečanom otvaranju takmičenja „Čuvar reda” i prvi put poseti Srbiju sa kojom Ruska Federacija ima tradicionalno prijateljske odnose i kojoj je ove godine poverila da bude jedan od 11 zemalja domaćina Međunarodnih vojnih igara. Ona je visoko ocenila saradnju u oblasti odbrane i istakla da će se ona i u narednom periodu razvijati, posebno u vojnotehničkoj, vojnobrazovnoj i vojno-vojnoj oblasti.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.