Nekoliko ruskih državljana proterano iz Srbije zbog pripreme oružanog ustanka u Crnoj Gori?!
Foto: AP

Reakcija države

Nekoliko ruskih državljana proterano iz Srbije zbog pripreme oružanog ustanka u Crnoj Gori?!

Premijer Vučić potvrdio pisanje dnevnog lista "Danas" uz ogradu da je jedan deo navoda netačan, ali nije precizirao koji
Objavljeno: 12:34h

Nekoliko ruskih državljana proterano je i Srbije zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori, piše list "Danas".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dnevnik u današnjem izdanju navodi, pozivajući se na izvore u krugovim bliskih vrhu srpskih vlasti, da nije poznato li je zbog tog poteza srpskih vlasti sekretara ruskog Saveta bebednosti Nikolaja Patrušev posetio Beograd.

Danas navodi i da na Andrićevom vencu nije uspeo da dobije komentar najpre optužbe koje je izneo premijer Aleksandar Vučić "o elementu inostranosti" u izazivanju nereda u Crnoj Gori kao ni o tome da li je predsednik Srbije obavešten o proterivanju ruskih državljana iz Srbije. Izvori iz vrha vlasti su naveli, kako pronosi beogradski dnevnik, da je ceo postupak državnih organa usmeren na ruske državljane već okončan i da su oni proterani iz Srbije. "Spekulacije da je juče u Beogradu boravio Petrušev kako bi odveo proterane, ni na koji način nismo uspeli da proverimo, kao ni da li njegov dolazak spada u kontramere Moskve", navodi Danas.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.