VUČIĆ: Najveću podršku smo uvek imali od najstarijih stanovnika naše zemlje! OČEKUJTE VEĆE PENZIJE
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Prva tv

VUČIĆ: Najveću podršku smo uvek imali od najstarijih stanovnika naše zemlje! OČEKUJTE VEĆE PENZIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se na sednici Glavnog odbora PUPS

Objavljeno: 12:27h

- Mnogo smo posla uradili zajedno i reći ću samo neke od stvari koje smo učinili za svoju zemlju i građane. Najveću podršku u svemu što smo radili imali smo upravo od naših najstarijih. Oni su bili tiha većina, nikada se nisu žalili i kukali, a dobro su razumeli situaciju u kojoj se zemlja nalazi i sa kakvim se pritiscima suočava. Naši najstariji su uvek bili na braniku otadžbine. Zahvalan sam i njima i vašoj političkoj partiji - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora PUPS.

- Ljudi kad prerastu određene godine počinju da razmišljaju šta ostaje iza njih. Ovim poslom kada se bavite nije vam više cilj da ostanete dan, godinu ili dve duže na vlasti već da uradite najbolje stvari za svoju zemlju i građane. Najveću podršku smo uvek imali od najstarijih stanovnika naše zemlje.

Penzioneri

Predsednik je rekao da je svestan da penzioneri danas ne žive najbolje i onako kako zaslužuju,a li da su penzije ipak veće nego ranije.

- Moram da kažem da su penzije danas veće nego ikada pre u istoriji. Penzije sada prate rast plata. Obećavam vam da ću se truditi da im bude još bolje - rekao je Vučić.

Politički protivnici

- Napali su nas zbog jednog neuspeha naših košarkaša iako je država obezbedila sve. Kupili smo taj turnir i dali im mogućnost da se pred našom publikom bore za plasman na Olimpijske igre. Pogledajte samo broj medalja i uporedite sa onim koje su osvojene na prethodnim OI u Londonu. I tu se vidi ulaganje države, briga o sportu i našim sportistima - rekao je Vučić.

Projekti

Predsednik je kazao da je ponosan na sve što je urađeno do sada, i kao primer je naveo Hram Svetog Save.

- Ponosan sam na velike infrastrukturne projekte i ekonomske uspehe koje je Srbija postigla. Moramo pružiti našim ljudima šansu da žive bolje, da rade i da osnivaju porodice i imaju decu - kaže Vučić.

- I sada možete da primetite kako sam sve manje zadovoljan nekim ljudima, čak i u mojoj partiji. Ali ipak, ne možete da ne osećate neko zadovoljstvo u sebi, svime što je urađeno. Gde god da krenete videćete nove stadione, puteve, muzeje. Ali videćete stare kuće, zbog čega ćemo odvajati sredstva kako bi imali kome da ostavimo zemlju. I za to ćemo imati novca - istakao je Vučić.

Đerdap

Vučić je rekao da je prilikom posete Đerdapu tamo video bistu Josipa Broza Tita i podsetio da je zahvaljujući toj generaciji naša zemlja danas ima Đerdap.

- Kada sam bio pre 20 dana na Đerdapu, stoji gore Josip Broz Tito. Ja njega ne podržavam, zbog nacionalnih stvari, ali zahvaljujući tim ljudima, iz tog perioda, mi imamo Đerdap koji nas 25 odsto snabdeva strujom. Zamislite da mi danas pregradimo Dunav. Pa razapeli bi nas. I zato sam zahvalan najstarijima koji znaju da to nije tako. Mi imamo najjeftiniju struju u Evropi, a imamo najveće plate u ovom delu Evrope. Mi ćemo prestići i Bugarsku za nekih mesec ili dva, zemlju koja je članica EU - rekao je Vučić.

Bolnice i domovi zdravlja

- Kada smo mi toliko bolnica i domova zdravlja izgradili. U tolikom broju. Livada je bila kada smo išli u niš na sednicu Vlade. Možete da mislite kakva bi katastrofa bila u Nišu da nismo izgradili Klinički centar. Još malo završavamo i KC u Beogradu. To znači bolji standard za našu decu i za najstarije - rekao je on.

Rast penzija

- Radićemo na tome da penzije uvek prate rast plata. Tih 20 hiljada koje će država dati nije mnogo, ali značiće mnogo onima koji imaju male penzije od 25 ili 30 hiljada. I nije to kupovina glasova kako to neki politički protivnici kažu. To kažu jer je njih lako kupiti i gledaju po sebi. Mi ne kupujemo ljude za 20 hiljada dinara, niti smo delili vitamine da bismo bilo koga kupili. Ne potcenjujemo ljude, niti ih kupujemo. Mi želimo da pokažemo drugačiji odnos prema našim građanima, a naročito onima koji su toliko imali razumevanja za svoju zemlju i lično se žrtvovali i bili disciplinovani. Želimo da pokažemo da imamo snove, da gradimo i da ćemo čuvati dostojanstvo naše države i građana - poručio je Vučić.

- Juče kada sam bio na putu Milanovac-Golubac, sve ključne mašine voze penzioneri. Možete da pogledate jučerašnji snimak. Ja pitam odakle si on kaže "ja sam penzioner". Pa dobro nisam pitao šta si, ne izgledaš kao penzioner,nego odakle si, ali oni to vole da naglase jer i dalje žele da rade. I ne samo zato što će da zarad dodatni novac, to se podrazumeva, već i zato što on razume svoju društvenu odgovornost, on želi da pomogne razvoju i napretku svoje zemlje i zato hoću da vam se zahvalim na svemu što ste činili za našu zemlj, da kažem veliko hvala na ljubavi koju pokazujete prema Srbiji. Da se zahvalim vašoj političkoj partiji, verujem da zajednički možemo da pobedimo one koji bi Srbiju da vrate u lošu prošlost, koji bi da je vrate unazad! Nema unazad, hoćemo napred, hoćemo u drugačiju i bolju budućnost, da iz prošlosti izvučemo pouke, i dobre i loše, ali da za našu decu i za naše najstarije izgradimo sigurnu i bolju budućnost! Živela Srbija!

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.