Momirović: Završetak Svračkova obezbediće stabilno vodosnabdevanje Gornjeg Milanovca
Tomislav Momirović, Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

saopštenje

Momirović: Završetak Svračkova obezbediće stabilno vodosnabdevanje Gornjeg Milanovca

"Ovo je problem koji moramo da rešimo i uveren sam da ćemo ga u narednim godinama privesti kraju i obezbediti stabilno vodosnabdevanje ovom regionu", rekao je Momirović

Objavljeno:

Ministar gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da će završetkom izgradnje akumulacije i brane Svračkovo, biti uspostavljeno stabilno vodosnabdevanje za stanovnike Čačka, Arilja,Požege, Lučana i Gornjeg Milanovca.

Momirović je tokom obilaska infrastrukturnih radova u opštini Gornji Milanovac, odgovarajući na novinarska pitanja o proglašenju vanredne situacije zbog poremećaja u vodosnabdevanju, izjavio da je uveren da će u narednim godinama biti rešen problem koji je zapostavljan decenijama, navodi se u saopštenju ministarstva.

"Ovo je problem koji moramo da rešimo i uveren sam da ćemo ga u narednim godinama privesti kraju i obezbediti stabilno vodosnabdevanje ovom regionu", rekao je Momirović.

On je sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem obišao deonicu puta u Pranjanima na kojoj se izvode radovi vredni 304 miliona dinara, a potom su u opštini Gornji Milanovac razgovarali o projektu obilaznice oko grada.

"Početak Sabora violinista u Pranjanima ove godine biće bez zagušenja u saobraćaju, jer se očekuje završetak rehabilitacije državnog puta dužine 25,5 kilometara od Takova do Pranjana do 15. septembra", istakao je Momirović.

On je dodao da su Pranjani postali veoma prepoznatljivo i atraktivno mesto naročito nakon izgradnje aerodroma na Galovićima i osnivanja Sabora violinista, i da će izgradnjom ovog puta ta varošica biti spojena sa autoputem "Miloš Veliki", što je od izuzetne važnosti za ekonomski razvoj tog kraja.

"U ovoj godini smo za redovno održavanje državnih puteva Moravičkog okruga opredelili blizu pola milijarde dinara. Održavanjem saobraćajnica koje povezuju opštine i manja mesta u Srbiji omogućavamo brže i sigurnije putovanje za naše gradjane", kazao je Momirović.

Kroz centar Pranjana postavljaju se takodje novi asfalt, trotoari, pešačke staze, signalizacija i svi prateći elementi puta, rečeno je u saopštenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.