POŽAR ĆE BITI UGAŠEN ZA DVA DANA: Predsednik o incidentu na deponiji u Vinči o kome govori cela Srbija!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

obraćanje

POŽAR ĆE BITI UGAŠEN ZA DVA DANA: Predsednik o incidentu na deponiji u Vinči o kome govori cela Srbija!

Predsednik je dodao da stanje nije alarmantno i da će biti ugašen za dva dana

Objavljeno:

Portal Kurir.rs je preneo obraćanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, što vam prenosimo u celini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je između ostalog govorio o ekologiji i požaru na deponiji u Vinči u intervjuu za TV Pink govorio.

Predsednik je komentarišući navode o požaru na deponiji u Vinči naglasio da ekologija postane tema "broj jedan "kada zemlja napreduje i kada nema gladi u njoj.

"Ekologija postaje važna tema kada živite u organizovanoj zemlji. Da vas pitam, 2012. godine smo imali mnogo gori požar, pa ko se o tome pitao, jer tada smo imali glad i otkaze. Sada je to glavna tema. Francuzi i Japanci vode računa o deponiji. Taj problem će biti rešen do kraja godine. Takve stvari će se dešavati. To se dešava u celoj Evropi", kazao je predsednik.

Predsednik je dodao da stanje nije alarmantno i da će biti ugašen za dva dana.

"Stanje nije alarmantno. Biće u potpunosti ugašen za dva dana", kaže Vučić i dodaje: "Preuzeli su Francuzi i Japanci, oni će da urade sve prema ugovoru do Nove godine i neka urade tako i biće odlično. Ubrzavamo puteve, pruge, sve što možemo, maltretiramo ljude koji to rade i mučimo ih nekad i do ivice njihovih mogućnosti".

Vučić je istakao da će država voditi računa o ekologiji, ali da moramo da vodimo računa i o energetskoj sigurnosti i suverenosti Srbije.

"Ne treba ispunjavati sve zahteve iz EU. Kad budete naterali Poljake da ugase svoje termoelektrane u Turovu, onda ćemo i mi da gasimo svoje termoelektrane", kaže on.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.