OVO JE SRAMAN ČIN I OVO NIJE SLIKA NOVOG SADA: Gradonačelnik ogorčen na uništavanje bilborda
Miloš Vučević, Foto: Instagram

tužno

OVO JE SRAMAN ČIN I OVO NIJE SLIKA NOVOG SADA: Gradonačelnik ogorčen na uništavanje bilborda

"Grad Novi Sad neguje kulturu sećanja na sve žrtve nemilih i tragičnih događaja iz prošlosti i uvek ćemo se zalagati za mir, poštovanje i toleranciju", rekao je Vučević

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio uništavanje bilborda koji je posvećen Danu sećanja na romske žrtve holokausta i istakao da očekuje da će nadležni reagovati i otkriti počinioca.

"Ovo nije slika Novog Sada. Ovo je pojedinačan i sraman čin i očekujem da će nadležni reagovati i otkriti počinioca", naveo je Vučević u saopštenju.

Istakao je da je ponosan na to što je različitost ono po čemu je Novi Sad prepoznatljiv i da gradska vlast čini sve da neguje i razvija taj harmonični suživot jer će, kako je dodao, multikulturalnost uvek biti znak prepoznavanja Novog Sada.

"Grad Novi Sad neguje kulturu sećanja na sve žrtve nemilih i tragičnih događaja iz prošlosti i uvek ćemo se zalagati za mir, poštovanje i toleranciju", rekao je Vučević.

Bilbord u blizini Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, postavljen povodom Dana sećanja na romske žrtve holokausta, uništen je tako što je pocepan, a na stubu iscrtan keltski krst, simbol koji koriste neonacisti.

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.