Irena Vujović u Smederevu: Za zamenu kotlarnice 35 miliona dinara
Irena Vujović, Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

lepa vest

Irena Vujović u Smederevu: Za zamenu kotlarnice 35 miliona dinara

Vujović je sa gradonačelnikom Smedereva potpisala i ugovore na osnovu kojih će Ministarstvo zaštite životne sredine smederevskom javnom komunalnom preduzeću dati na korišćenje modernu čistilicu i 120 kontejnera

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovor sa gradonačelnikom Smedereva Jovanom Bečom, na osnovu kojeg će ministarstvo dodeliti tom gradu 35 miliona dinara za zamenu kotlarnice u vrtiću „Diznilend“ u smederevskom naselju Senjak, što će doprineti unapređenju kvaliteta vazduha u toj zoni.

- Ovo je važan projekat za Smederevo, jer će biti zamenjena 50 godina stara i dotrajala kotlarnica na mazut, novom i modernijim koja kao energent koristi ekološki prihvatljiviji gas. Pored vrtića, na ovu kotlarnicu je povezano i nekoliko stambenih zgrada. Očekujem da će radovi biti gotovi do kraja godine i da će, kad sve bude završeno, u smederevskom naselju Senjak vazduh biti osetno kvalitetniji. Ovo je samo početak, a gradsko rukovodstvo će se truditi da i samostalno menja kotlarnice – rekla je Vujović.

Vujović je sa gradonačelnikom Smedereva potpisala i ugovore na osnovu kojih će Ministarstvo zaštite životne sredine smederevskom javnom komunalnom preduzeću dati na korišćenje modernu čistilicu i 120 kontejnera.

- Ministarstvo koje vodim je, kroz nabavku opreme za unapređenje kvaliteta života građana, obezbedilo za Smederevo 120 kontejnera i modernu čistilicu koja radi na elektropogon i ne proizvodi nikakvo aerozagađenje, niti buku. Prednost čistilice je i ta što može da čisti i teže dostupne javne površine, a budući da ujedno i dezinfikuje prostor, posebno je pogodna za vrtiće i škole – rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, Ministarstvo podržava Smederevo i kroz projekte pošumljavanja i ozelenjavanja, tako što sufinansira nabavku više od 350 sadnica. Kako je dodala, ovom gradu je dodeljeno i osam miliona dinara za rekonstruisanje pešačke zone na obali utvrde kod smederevske tvrđave. Vujović je, govoreći o projektima upravljanja čvrstim otpadom, rekla da očekuje da će naredne godine moći da se krene i sa izgradnjom transfer stanice, na kojoj će se privremeno odlagati otpad, raditi pretovar i transport do najbliže sanitarne deponije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.