ZAGORKI DOLOVAC TREĆI MANDAT: Još 6 godina!
Zagorka Dolovac, Foto: Profimedia

VEČERAS IZABRANA!

ZAGORKI DOLOVAC TREĆI MANDAT: Još 6 godina!

Novi šestogodišnji mandat Zagorke Dolovac počinje u januaru 2022.godine.

Objavljeno: 19:03h

Skupština Srbije izabrala je večerasZagorku Dolovac za Republičkog javnog tužioca, kojoj će to biti treći mandat, budući da je na funkciji od 2010. godine.

Skupština Srbije
foto: Beta

Novi šestogodišnji mandat Zagorke Dolovac počinje u januaru 2022.godine.

Ona je ranije predstavila Državnom veću tužilaca program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022. do 2028. godine.

Navela je da su joj prioriteti u radu odlučna borba protiv kriminala, naročito protiv korupcije, jačanje međunarodne saradnje, povećanje efikasnosti krivičnog gonjenja kroz efikasnu primenu tužilačke istrage.

Nadam se da ću biti u mogućnosti da nadogradim prethodno ostvareno i još više doprinesem vladavini prava i efikasnijem radu pravosuđa, navela je tada Dolovac.

Dolovac je rođena u Novom Sadu, završila je gimnaziju u Sremskim Karlovcima, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1989. godine, a pravosudni uspit je položila 1992. godine.

Od 2004. do 2007. bila je zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu, od 2007. do 2009. nalazila se na mestu v.d. okružnog javnog tužioca u Beogradu, a od 1. januara 2010. je Republički javni tužilac.

Javnog tužioca na predlog Vlade bira Narodna skupština sa liste kandidata koje utvrđuje Državno veće tužilaca i na period od šest godina.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.