Skupština Srbije 21. jula i o izmenama Zakona o sudijama
Skupština Srbije, Foto: Printscreen/RTS

odluka

Skupština Srbije 21. jula i o izmenama Zakona o sudijama

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće i listu kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za sredu, 21. jul, sednicu Parlamenta na kojoj će poslanici, izmedju ostalog, razmatrati izmene i dopune Zakona o sudijama.Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o dopuni Zakona o Visokom savetu sudstva i Predlog odluke o izboru Republičkog javnog tužioca, kao i Predlog odluke o izboru predsednika sudova.

Poslanici će razmotriti i predloge zakona o utvrdjivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa i zakona o potvrdjivanju Finansijskog ugovora kovid-19 podrška Vladi Srbije za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije izmedju Evropske investicione banke i Srbije, saopšteno je iz Skupštine.

Među tačkama dnevnog reda je i Predlog zakona o potvrdjivanju Memoranduma o razumevanju izmedju ministarstava spoljnih poslova Srbije i Italije o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i administrativno-tehničkog osoblja.

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće i listu kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Sednica će početi 21. jula u 10 časova.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.