MINISTARSTVO ODBRANE SE OGLASILO: Brutalne laži oko smrti starijeg vodnika Stojkovića su smišljeno plasirane
Foto: Profimedia

AU!

MINISTARSTVO ODBRANE SE OGLASILO: Brutalne laži oko smrti starijeg vodnika Stojkovića su smišljeno plasirane

U saopštenju se ističe da će, ukoliko se utvrdi bilo kakav propust i odgovornost vojne organizacije, svi odgovorni biti najoštrije sankcionisani.

Objavljeno:

Ministarstvo odbrane saopštilo je sinoć, povodom, kako su naveli, "najnovijih brutalnih laži koje sa ciljem politizacije slučaja smrti starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, po ko zna koji put, smišljeno plasira Nova S", da su ovlašćena službena lica Vojne policije prilikom uzimanja iskaza od svedoka tog događaja u svemu postupala u skladu sa zakonom i najvišim profesionalnim standardima.

Podsećamo da je istraga u vezi sa smrću starijeg vodnika Dejana Stojkovića u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru koje je nezavisno u svom radu i da Ministarstvo odbrane ne želi da utiče na postupak koji sprovodi tužilaštvo, a koji će dovesti do rasvetljavanja okolnosti u vezi sa tim slučajem.

Iz Ministarstva podsećaju da je odmah nakon događaja potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović naložio Inspektoratu odbrane da izvrši vandredni inspekcijski nadzor, dok je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović naložio formiranje komisije za utvrđivanje eventualne odgovornosti vojne organizacije.

U saopštenju se ističe da će, ukoliko se utvrdi bilo kakav propust i odgovornost vojne organizacije, svi odgovorni biti najoštrije sankcionisani.

"Zlonamerna su i sramna sva proizvoljna tumačenja, širenje laži i izmišljotina, pre nego što nadležno tužilaštvo utvrdi uzrok smrti vodnika Dejana Stojkovića. Nova S i drugi mediji koje vodi isto uredništvo kontinuirano plasiraju informacije od neimenovanih izvora ili pak stavove javnih ličnosti koji smrt podoficira Vojske Srbije upotrebljavaju isključivo za ličnu političku promociju", dodaju iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi i da je očigledno da ovaj slučaj politizuju oni kojima ne odgovara jačanje Vojske Srbije.

"Pozivamo medije da pokažu odgovornost prema javno izgovorenoj reči i uzdrže se od proizvoljnih tumačenja i iznošenja neistina o smrti pripadnika Vojske Srbije te politizacije ovog događaja", poručuju iz Ministarstva odbrane.

List "Nova" objavio je, kako je ranije danas prenela Nova.rs, da je kolege Dejana Stojkovica, preminulog tokom vojne vežbe na Pešteru "Munjevit udar 2021", "komisija vojne policije ispitivala 14 sati nakon incidenta u kojem je Stojković stradao, pritiskajući ih sve vreme da promene svoje iskaze".

Bonus video:

00:24

OBILNA KIŠA POKRENULA I KLIZIŠTA U SELU GLEĐICA KOD IVANJICE

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.