NAŠ ZADATAK JE DA ZLOČINCE OTERAMO NA SMETLIŠTE ISTORIJE: LSV danas obeležava 31. godinu od osnivanja
Nenad Čanak, Foto: Printscreen

oglasili se

NAŠ ZADATAK JE DA ZLOČINCE OTERAMO NA SMETLIŠTE ISTORIJE: LSV danas obeležava 31. godinu od osnivanja

Ta stranka je dodala i da je "nacionalizam, nažalost, i dalje vrlo živ i snažan" i ocenila da " u okovima drži razvoj i modernizaciju ovih prostora"

Objavljeno:

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), regionalna vojvodjanska stranka koja se zalaže za punu autonomiju te pokrajine, danas obeležava 31. godinu od osnivanja.LSV je u saopštenju navela da "ideju decentralizacije i autonomiju Vojvodine nije razumela niti jedna vlast u Beogradu", te ukazala da je " Vojvodina bila i ostala špajz iz kojeg se samo uzima".

Ta stranka je dodala i da je "nacionalizam, nažalost, i dalje vrlo živ i snažan" i ocenila da " u okovima drži razvoj i modernizaciju ovih prostora".

"Zadatak je ligaša da zločince, ratne trubače i nacionalstičke tribune oteraju na smetlište istorije. Biće to teška borba, ali će se uspešno završiti”, navela je LSV.

Dodali su da im je cilj život u evropskoj i modernoj državi Srbiji, u kojoj je Vojvodina pokrajina sa širokom autonomijom.

LSV je navela i da je od početka političkog puta bila na braniku demokratije, borbe za ljudska prava i poštovanja prava Vojvodine na autonomiju kao i da je "od prvih dana na udaru vlasti i nacionalista".

"Ligaši su odbijali da budu deo nacionalističkog i ratnog projekta koji je uništio Jugoslaviju”, podsetila je LSV.

Predsednik LSV od njenog osnivanja je Nenad Čanak.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.