VUĆIĆ: Turskoj ćemo reći za sve što su im dali!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

predsednik

VUĆIĆ: Turskoj ćemo reći za sve što su im dali!

- Nama je važno da imamo dobre odnose sa Kforom - zaključio je

Objavljeno:

Komentarišući najave iz Prištine da će oformiti svoju vojsku koja će čuvati granice tzv. Kosova, oglasio se predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić je danas izjavio da je poznato da sve što radi - Priština radi suprotno Rezoluciji 1244, odnosno međunarodnom pravu i zato se Srbija tome suprotstavlja.

- Reći ćemo našim partnerma u Turskoj za sve to što su im dali. Ali želimo da ljudi znaju ovo, a na jugu Srbije se to kaže "tanka je to rakija" - poručio je predsednik Srbije za TV Pink.

On se potom zahvalio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, s kojim je razgovarao i koji je, kako ističe Vučić, imao respekt prema Srbiji i jasan stav po tom pitanju.

- Njihova i naša vojska, a ne treba nam da se poredimo, jer mi želimo da čuvamo mir, nije ista kategorija. Ovo nije vreme devedesetih, ovo je nebo i zemlja - istakao je Vučić i dodao da smatra da tzv. Kosovu vojska neće biti naročito potrebna.

- Nama je važno da imamo dobre odnose sa Kforom - zaključio je.

Podsetimo, bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, general-potpukovnik Kadri Kastrati izjavio da će tzv. Kosovo imati svoju vojsku sposobnu da brani granice.

Kastrati u izjavi za Kosovo onlajn ističe da nabavka oklopnih vozila iz Turske za potrebe KBS predstavlja sveobuhvatnu vojnu modernizaciju i transformaciju Vojske Kosova.

Nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da veruje da će dijalog sa Prištinom biti nastavljen na najvišem nivou u Briselu tokom druge polovine jula.

On je rekao i da će to biti prilika da zatraži zaštitu za Dragicu Gašić, jedinog srpskog povratnika u Đakovicu, koja je izložena različitim oblicima pritisaka i pretnji.

- Taj slučaj nije jedini ali je paradigma jer im ona smeta kao simbol povratka Srba na svoja ognjišta. Mi na Kosovu nemamo faktičku vlast od 1999. a nemamo ništa od kad su 2008. proglasili nezavisnost, ali se borimo, isplaćujemo plate i penzije tim ljudima - kazao je Vučić posle obilaska opštine Kladovo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u okviru posete Kladovu, obišao radove na rekonstrukciji deonice državnog puta od Golog Brda do Kladova u dužini od 34 kilometra koje izvodi Štrabag.

Bonus video:

02:41

IVICA DAČIĆ U PULSU SRBIJE: Čak i u turskim spisima piše da su ratovali sa Srbima, izjava Vljore je prekrajanje istine

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.