PREDSEDNIK SRBIJE NA CEREMONJI U NOVOJ PAZOVI: Prisustvuje početku radova na izgradnji postrojenja MTU (UŽIVO)
Prisustvuje početku radova, Foto: Tanjug Printscreen

DEO KOMPANIJE MTU AERO ENGINES AGE

PREDSEDNIK SRBIJE NA CEREMONJI U NOVOJ PAZOVI: Prisustvuje početku radova na izgradnji postrojenja MTU (UŽIVO)

U sektoru komercijalnog održavanja, kompanija se nalazi među tri najveća pružaoca usluga za komercijalne avionske motore i industrijske gasne turbine

Objavljeno: 11:40h

Predsednik SrbijeAleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji povodom početka radova na izgradnji postrojenja za popravke kompanije MTU Maintenance Serbia d.o.o (deo kompanije MTU Aero Engines AGE).

MTU Aero Engines AG je vodeći proizvođač motora u Nemačkoj i tehnološki lider u oblasti turbina s niskim pritiskom, kompresora sa visokim pritiskom, centralnih okvira turbina kao i procesa proizvodnje i tehnika popravke. U okviru svog komercijalnog OEM poslovanja, kompanija igra ključnu ulogu u razvoju, proizvodnji i plasmanu visokotehnoloških komponenti zajedno s međunarodnim partnerima. Oko 30 odsto današnjih aktivnih letelica širom sveta imaju ugrađene MTU komponente.

Aleksandar Vučić
foto: Tanjug Printscreen

U sektoru komercijalnog održavanja, kompanija se nalazi među tri najveća pružaoca usluga za komercijalne avionske motore i industrijske gasne turbine. U vojnom sektoru, MTU Aero Engines je industrijski lider u Nemačkoj za praktično sve motore koje koriste oružane snage te zemlje. Kompanija sa sedištem u Minhenu prošle godine je zapošljavala oko 10.000 radnika i prijavila je konsolidovanu prodaju u iznosu od skoro četiri milijarde evra.

Igor Mirović
foto: Printscreen Tanjug

Igor Mirović predsednik pokrajinske Vlade, kaže da je dolazak ove kompanije važan zbog naučno-tehnološkog razvoja.

- Biće ovo važan podsticaj ne samo za Pazovu i Vojvodinu, već za čitavu Srbiju.

Igor Mirović
foto: Printscreen Tanjug

Direktor kompanije MTU Maintenance Srbija Rajner Beker rekao je da mu je čast što se danas nalazi u Novoj Pazovi što počinju radovi.

- Ovo je važno koliko za našu kompaniju toliko i za mene. Već imamo oko 60 zaposlenih - rekao je Beker.

Investicija je vredna ukupno oko 100 miliona evra i u prvoj fazi biće zaposleno do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta. Kako je ranije najavljeno, postrojenje MTU u Srbiji moći će da obavi oko 400.000 sati remonta godišnje.

Kompanija je juče saopštila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao tu investiciju kao ključan i odlučni korak za razvoj vazduhoplovne industrije u Srbiji. MTU Aero Endžins vodeći je proizvođač avio - motora i globalni igrač u toj industriji.

MTU je i tehnološki lider u oblasti turbina s niskim pritiskom, kompresora sa visokim pritiskom, centralnih okvira turbina kao i procesa proizvodnje i tehnika popravke.

Početku radova prisustvuju pokrajinski premijer Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Nemačke Tomas Šib i predstavnici MTU.

1 / 5 Foto: Tanjug Printscreen

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.