ŠEŠELJ BESAN ZBOG ONOGA ŠTO SLEDI, PROVOKACIJE SU PRISUTNE: Pozvao nadležne da reaguju!
Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

haos

ŠEŠELJ BESAN ZBOG ONOGA ŠTO SLEDI, PROVOKACIJE SU PRISUTNE: Pozvao nadležne da reaguju!

I najava ove izložbe ide u prilog predlogu Srpske radikalne stranke o izmeni Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid

Objavljeno:

Srpska radikalna stranka, čiji je lider Vojislav Šešelj, zahteva od nadležnih organa da zabrane izložbu "Duša Srebrenice", koju u Beogradu organizuje antisrpska nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava.

Srpski radikali smatraju da svi državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste sprečavanje širenja teze o navodnom genocidu u Srebrenici.

I najava ove izložbe ide u prilog predlogu Srpske radikalne stranke o izmeni Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid. Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara.

Osim toga, stav Srpske radikalne stranke je da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju stav o navodnom genocidu u Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima, navode radikali u saopštenju.

Bonus video:

01:28

Žarko Obradović odgovorio na hrvatske provokacije

(Espreso/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.