MOŽDA GA USKORO OČEKUJE DALEK PUT: Dačić dobio poziv da poseti KANADU
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, Foto: Emilija Jovanović

neguju se dobri odnosi

MOŽDA GA USKORO OČEKUJE DALEK PUT: Dačić dobio poziv da poseti KANADU

Kanadski ambasador je rekao da se bilateralni odnosi razvijaju u dobrom pravcu

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa kanadskim ambasadorom Džajlsom Normanom (Giles) o nastavku bilateralne saradnje i dobio je poziv da poseti Kanadu, saopštio je srpski parlament.

Norman je uručio pismo predsednika Senata Džordža Furija (George Furey) i predsednika Predstavničkog doma Parlamenta Kanade Entonija Rote (Anthoony Rota), kojim Dačića pozivaju u zvaničnu posetu Kanadi.

Kanadski ambasador je rekao da se bilateralni odnosi razvijaju u dobrom pravcu i da treba raditi na jačanju svih vidova saradnje, posebno ekonomske, gde postoje veliki neiskorišćeni potencijali.

Dačić je Normanu čestitao Dan Kanade 1. jul, istakavši da su bilateralni odnosi dobri i da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje.

Predsednik parlamenta je dodao da se ove godine navršava 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, navodeći da je važno da se neguje prijateljstvo, za čiju su izgradnju, između ostalog, zaslužni brojni predstavnici srpske dijaspore koji dugo žive u Kanadi, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.