PREDSEDNIK URUČIO ODLIKOVANJE EVI RAS: I ona je njemu priredila iznenađenje
Predsednik uručuje odlikovanje, Foto: Printscreen/KurirTv

zlatna medalja

PREDSEDNIK URUČIO ODLIKOVANJE EVI RAS: I ona je njemu priredila iznenađenje

Među odlikovanima danas je bio i muzičar Oliver Mandić, a postuhmno su odlikovani pevač Đorđe Marjanović, osnivač muzičke grupe Balkanika, Aleksandar Sanja Ilić, kao i bivši ministar kulture Bratislav Petković, i glumac Desimir Stanojević

Objavljeno: 17:33h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Vidovdana uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Među odlikovanima danas je bio i muzičar Oliver Mandić, a postuhmno su odlikovani pevač Đorđe Marjanović, osnivač muzičke grupe Balkanika, Aleksandar Sanja Ilić, kao i bivši ministar kulture Bratislav Petković, i glumac Desimir Stanojević.

Zlatnom medaljom za zalsuge odlikovana je i glumica Eva Ras.

- Moj profesor je bio veliki helenista Miloš Đurić i ja sam vaspitavana tako da oni koji se bave umetnošću ne smeju biti stranački opredeljeni, moji proizvodi pripadaju svim strankama. Oni koji uzimaju učešće u politici ne dobijaju orden. Ja verujem da sam ja ovde bila veliki presedan. Ne znam nikoga ko je dobio orden, a time ne govorim da ja to ne zaslužujem.

- Ja živim za Srbiju, ona je moja zemlja i ovaj orden mi sada kazuje da i ja pripadam njoj i da Srbija to zna - kaže Eva i dodaje da joj je naročito bilo milo što se rukovala sa predsednikom Srbije.

Eva Ras, Odlikovanje
foto: Printscreen/KurirTv

- Kada sam dobila informaciju da sam odlikovana, ja nikome nisam rekla, ali su mi kolege aplaudirale. Kao bila sam fenomenalna - kaže Eva.

Ona je za predsednika Vučiča pripremila jedno iznenađenje.

- Dala sam mu jednu slikovnicu koju je radio moj pokojni Ras po narodnoj pesmi "Pošla koka na pazar" i taj poklon je malom Vukanu - kaže glumica.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.