VUČIĆ PODELIO DIPLOME NAJBOLJIM STUDENTIMA: "Imate obavezu da brinete o zemlji"
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Tanjug

dodela

VUČIĆ PODELIO DIPLOME NAJBOLJIM STUDENTIMA: "Imate obavezu da brinete o zemlji"

Svečana dodela održava se u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca

Objavljeno: 20:56h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj dodeli stipendija "Dositeja" najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Svečana dodela održava se u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Program je počeo izvođenjem studentske himne hora "Kolarac", a zatim je pušten video prikaz kao podsećanje na najveće Srbe i Srpkinje i njihova prosvetiteljska dela.

Vanja Udovičić
foto: Printscreen/Tanjug

Predsednik Fonda i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić se obratio studentima:

"Vi ste najbolji među najboljima, odabrali ste put pomeranja granica. Iza nas je nedelja ponosa, otrgli smo iz zaborava one koje su u svetsku istoriju upisali Srbiju. Ponosimo se vama, želimo da budemo deo vas i da vam pomognemo da slavite ime naše zemlje".

"Dali smo veći broj stipendija i povećali smo stipendije. Danas vas rekordnih 1.500 čini apsolutnu elitu među studentima. Koliko god ste jaki kao pojedinci, da biste bili uspešni, morate da imate dobar tim. Pomerajte granice tamo gde vi smatrate da su one dostojne vas", dodao je Udovičić.

Stipendisti
foto: Printscreen/Tanjug

Na kraju ceremonije predsednik Aleksandar Vučić je najboljim studentima uručio diplome, a zatim im se obratio:

"Reći ću nekoliko rečenica iz glave, koje su važne za vas. Nemaju veze s političkim opredeljenjem. Pre 30 godina postao sam stipendista Fonda, ali nisam postao naučnik i umetnik, ali sam jedno shvatio. Kada država reaguje, niko ne misli da će vas spasti sa 30.000 dinara, ali mislim da smo uradili važnu stvar, ne zato što će vašim roditeljima olakšati, ali kad dobijete potvrdu da država misli na vas, imate obavezu da brinete o svojoj zemlji".

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Tanjug

Među nagrađenim studentima su: Miodrag Popović, Vlajko Stojiljković, Marko Šušnjar, Nikola Jevtović, Marko Kostić, Božidar Stojiljković, Stefan Stojiljković, Andrej Kukuruzar, Uroš Stojiljković, Senija Čipković, Milena Momčilov, Jovana Matejić, Tamara Mikić, Dušan Đorđević, Sava Mitrović...

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.