VUČIĆ OBEĆAO RADNICAMA U RUDNOJ GLAVI: Veće plate od sledećeg meseca
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Tanjug

POSETA

VUČIĆ OBEĆAO RADNICAMA U RUDNOJ GLAVI: Veće plate od sledećeg meseca

Ako su vam rekli da radite za 34.000, 35.000 dinara donećemo odluku da država subvencioniše i da radite za platu od 38.000 dinara. To će biti već od idućeg meseca, rekao je Vučić obraćajući se zaposlenima.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas, obilazeći novi proizvodni pogon Jumka u Rudnoj Glavi, da će radnice dobiti za 3.000 dinara veće plate nego što im je rukovodstvo kompanije obećalo.

Ako su vam rekli da radite za 34.000, 35.000 dinara donećemo odluku da država subvencioniše i da radite za platu od 38.000 dinara. To će biti već od idućeg meseca, rekao je Vučić obraćajući se zaposlenima.

On je kazao da je ponosan što je pre samo dva i po meseca rečeno da će se podići fabrika u Rudnoj Glavi i za to kratko vreme to je realizovano, i pogon je počeo sa radom.

- Pitao sam nekoliko divnih dama i svima je ovo druga plata u kući, tako će se lakše živeti i moći će da garantuju sigurnost deci i budućnost porodice - rekao je on.

Vučić je ukazao i da je put Klokočevac-Rudna Glava, kojim je prošao, urađen po najvišim standardima.

Istakao je da će zaposleni u Rudnoj Glavi imati puno posla, jer se bave šivenjem odeće za sve naše službe bezbednosti, a sve je više zahteva zato što nam snažne vojska i policija.

Zahvalio je radnicama što rade posao koji nije lak i posao za koji bi mnogi rekli da nikada za taj novac ne bi, zbog čega će im biti povećane plate uz subvencije države.

Rekao je da je juče gledao jednog mladića koji je zaposlen u ovoj fabrici, a koji je ranije bio u inostarnstvu, te je s tim u vezi obećao da će biti rađeno na vodovodu, novom izvorištu, kao i na spajanju sa Donjim Milanovcem.

- Nastavićemo da snažimo našu Srbiju na istoku, odakle nam je ogroman broj ljudi otišao u inostranstvi. Nadam se da će se vratiti i da imamo više dece - podvukao je on.

Vučić je naveo i da Kinezi rade dobro u Boru, te da će zajedno poraditi na ekološkoj zaštiti da vazduh bude još čistiji.

Preneo je i da je dobio obećanje da će u Borskom rudniku prosečna plata biti 98.000 dinara, što je, podsetio je, značajno povećanje imajući u vidu da je pre dve godine, kada je izvršena privatizacija, bila 64.000 dinara.

Vučić je kazao da je zadvoljan smerom u kojem se stavri kreću.

Siguran sam da vidite kolike su promene za kratko vreme. Nadam se da ću za godinu i po ili dve, u bilo kom svojstvu, moći da dođem ponovo i vidim nasmejana lica i vidim više dece u Rudnoj Glavi, zaključio je on.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.