KINESKA TELEVIZIJA BRUJI O PRIJATELJSTVU SA SRBIJOM! Zove ga "čeličnim", a Aleksandra Vučića posebno poštuju!
Aleksandar Vučić, Foto: ap

pažnja

KINESKA TELEVIZIJA BRUJI O PRIJATELJSTVU SA SRBIJOM! Zove ga "čeličnim", a Aleksandra Vučića posebno poštuju!

Srbija je ponosna na čelično prijateljstvo - rekao je Vučić i zahvalio se kineskom narodu na pomoći Srbiji u borbi protiv korione, naglašavajući da će odnosi dve zemlje biti još bolji na svim poljima, prenosi kineski medij

Objavljeno:

Ugledna kineska televizija CCTV prenela je vest da su srpski predsednik Aleksandar Vučić i lider NR Kine Si Đinping razgovarali telefonom prenoseći delove razgovora sa naglaskom na prijateljski ton i tradicionalno dobre odnose dve zemlje.

Ovaj medij navodi da je kineski predsednik rekao da srpski narod pripada onoj naciji koja visoko ceni i neguje prijateljstvo između Kine i Srbije. To prijateljstvo je "čelično" koje se čuva i razvija generacijama. Kina i Srbija sada se suočavaju sa novim izazovima, ali spremne su da razvijaju bilateralne odnose i da ih još više učvršćuju.

Đinping je naglasio da dve zemlje treba uzajamno da podrže jedna drugu u cilju očuvanja državnog suvereniteta i bezbednosti. Kina podržava put razvoja Srbije i treba obe strane da se potrude da projekat "Jedan pojas, jedan put" bude zajednički poduhvat koji će se razvijati.

- Srbija i Kina bore se ruku uz ruku protiv izazova korona epidemije, u obnovi ekonomije kao i kada su u pitanju klimatske promene. Kina je spremna da pomogne Srbiji u borbi protiv korone ukoliko bude potrebe - rekao je Đinping.

Kineska televizija dalje navodi da je predsednik Vučić čestitao stogodišnjicu osnivanja KP Kine i rekao da pod rukovodstvom KP Kina je postigla veliki uspeh i postala bogata nacija. Takođe, Kina je značajan faktor u očuvanju mira i razvoja u svetu. Vučić je izrazio uverenje da će KP Kinu i dalje voditi napred na putu socijalizma.

- Kina je veliki prijatelj Srbiji. Prijateljski odnosi sada su na najvišem istorijskom nivou. Srbija je ponosna na čelično prijateljstvo - rekao je Vučić i zahvalio se kineskom narodu na pomoći Srbiji u borbi protiv korione, naglašavajući da će odnosi dve zemlje biti još bolji na svim poljima, prenosi kineski medij.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.