SERGEJ RJABKOV: SAD i Velika Britanija pokušavaju da izazovu SUKOB!
Sergej Rjabkov, Foto: PrintscreenYoutube

ŠTA ĆE BITI?

SERGEJ RJABKOV: SAD i Velika Britanija pokušavaju da izazovu SUKOB!

On je ukazao da je to potpuno suprotno normama međunarodnog prava

Objavljeno:

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ocenio je danas da SAD i Velika Britanija pokušavaju da izazovu sukob.

Kako je rekao, pokušavaju da izazovu sukob svojim ponašanjem u vezi sa incidentom sa britanskim razaračem "Difender" u Crnom moru.

Rjabkov je naglasio da razgovor između komande broda ruske obalske straže i komande britanskog razarača, koji je objavio FSB, pokazuje zlonamerne pokušaje visokih zvaničnika u Londonu i pojedinih predstavnika američke administracije da iskrive suštinu onoga što se dogodilo, prenosi RIA Novosti.

"Oni svojim postupcima pokušavaju da stvore zapaljivu situaciju i izazovu sukob", smatra Rjabkov. On je ukazao da je to potpuno suprotno normama međunarodnog prava.

U sredu je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je britanski razarač "Difender" prešao rusku granicu u blizini Krima i da je ruski granični brod, nakon ponovljenih upozorenja, ispalio hice upozorenja.

London, međutim, tvrdi da na razarač nije pucano i da nije bio u ruskim teritorijalnim vodama. Britansko Ministarstvo odbrane insistira na tome da je brod mirno prošao teritorijalnim vodama Ukrajine, u skladu sa međunarodnim pravom.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.