PALMA: Srbija je "trn u oku" brojnim međunarodnim moćnicima, ali VUČIĆ DOBRO radi i brani zemlju!
Dragan Marković Palma, Foto: Marina Lopičić

podrška predsedniku

PALMA: Srbija je "trn u oku" brojnim međunarodnim moćnicima, ali VUČIĆ DOBRO radi i brani zemlju!

''Izveštaj Dika Martija o 'žutoj kući' i trgovini organima na KiM je pokazala istinu i očekujemo da će još kosovskih Albanaca biti proceusirano'', rekao je Marković.

Objavljeno:

Poslanik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da će poslanici te stranke podržati izveštaj predsednika Aleksandra Vučića o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na KiM i naveo da se Srbija zalaže za kompromis, ali da nema kompromisa u tome da ''moje bude tvoje'' i da se, kako kaže, zaboravi da je na KiM stvorena Srpska pravoslavna crkva i da su rušeni srpski manastiri i crkve.

Marković je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj je predsednik Vučić predstavio izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na KiM, kazao da nije saglasan sa kritikama onih koji kažu da ništa nije postignuto u pregovorima o KiM i dodao da je Srbija ekonomski ojačala, a kao jedan od rezultata naveo i to što je Hašim Tači u Hagu.

''Izveštaj Dika Martija o 'žutoj kući' i trgovini organima na KiM je pokazala istinu i očekujemo da će još kosovskih Albanaca biti proceusirano'', rekao je Marković.

Naveo je da je za sve što se dogodilo na KiM u poslednjih 30 godina krivica svaljivana samo na Srbe i podsetio da se 2004.godine desio pogrom Srba u južnoj pokrajini, da su im spaljene kuće i proterano 4.000 Srba sa KiM.

''Sve su to gledali međunarodni predstavnici, a glavni akteri nisu procesuirani'', rekao je Marković i dodao da je više od 150.000 ljudi proterano sa KiM.

''Mi smo doživeli etničko čišćenje, a ne Albanci, kako neki žele da predstave. Srbija je morala da vodi računa o svakom Srbinu, ma gde se našao, a posebno na KiM", kazao je on.

Marković se osvrnuo i na prozivke šefa poslaničke grupe Ujedinjena dolina - SDA, Šaipa Kamberija koji, kako kaže, zastupa interese takozvanog Kosova i govori loše stvari o Srbiji, ''iako zna da nije u pravu''.

''Koliko je novca potrošeno u infrastrukturu u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, a 40 odsto Srba nema nigde, a mi pomažemo svima'', kazao je Marković.

Upitao je Kamberija da li je video kako izgledaju nadgrobni spomenici na KiM.

''Umesto da se izvinite srpskom narodu, rušite nadgrobne srpske spomenike, hoćete da uđete u UNESKO i bunite se što lobiramo da ne uđete. Pa to su srpski interesi, da ćutimo dok vi lobirate da zemlje koje nisu informisane o tome šta se dešavalo priznaju Kosovo'', rekao je Marković.

Naveo je da se Srbiji zamera uspeh i to što je u prethodnih osam-devet godina postala ekonomski moćnik na Balkanu, kao i se u pandemiji pokazalo da imamo najbolu preventive u zdravstvu i najviše vakcina među evropskim zemljama.

Lider JS je rekao da se Srbija suočavala sa ekonomskim terorizmom poslednjih godina i dodao da je to slično ratnom terorizmu 1999.godine.

On tvrdi da u Srbiji postoji i politički terorizam od strane predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa koji, kako je rekao, ne samo da podržavaju političare u Crnoj Gori koji su izglasali da je bio gencid u Srebrenici, već stalno rade protiv Srbije.

"Zbog njihovih laži kasnimo sa ulaskom u EU, a Evropski parlament nam daje negativne ocene o demokratiji'', smatra Marković.

Istakao je da je Srbija "trn u oku" brojnim međunarodnim moćnicima, ali da predsednik Vučić dobro radi i brani zemlju.

''Imajući u vidu da su naši protivnici potpomognuti hohštaplerima iz Srbije, veoma je teško zastupati interese građana Srbije'', rekao je Marković.

02:28

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: SUTRA JE VELIKI DAN ZA VALJEVO! Najvažnije je da sačuvamo mir i stabilnost

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.