ODLUČENO: Gledaoci i gosti Hit Tvita glasali za su za ovaj predlog!
Hit Tvit, Foto: Printscreen/Pink

emisija

ODLUČENO: Gledaoci i gosti Hit Tvita glasali za su za ovaj predlog!

advokat.

PREDLOG BROJ 1 - Presuda za Mladića

Objavljeno: 23:22h

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama večeras bira najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama. Gosti "Hit Tvita" su: Nikola Šainović (SPS), Nenad Čanak (LSV) i Goran Petronijević, advokat.

PREDLOG BROJ 1 - Presuda za Mladića:

Gde je problem? Problem se javio kada je osnovan Hag. Oni su trebali da pronađu i kazne ratne zločince, a isto tako te presude su trebale da dovedu do pomirenja. To je cilj osnivanja tog suda. Opšte je mišljenje, sad je to postalo i mišljenje među političarima, da Haški tribunal nije ostvario ništa. Srbi su u Hagu najviše osuđeni za zločine - rekao je Petronijević.

Goran Petronijević
foto: Printscreen/Pink

Taj sud nije dao rezultate da se zadovolji pravda, što se od njega očekivalo. Ono što je sigurno jeste da narod Srbije nije genocidan narod - kazao je Čanak.

Nenad Čanak
foto: Printscreen/Pink

Ovo je Balkan i ovde se često raspravlja, ne o onome što piše, već o onome što ne piše. Mi imamo vezu koja kaže: "Aha, pošto je genocid, onda je Republika Srpska genocidna zemlja" i tako dalje... Pa se sada Srbi pravdaju i kažu: "Ne, vi ste činili zločin!" i sada imamo pogoršanje i nastavljamo sa nakrivljenim brodom koji će da plovi u krug. Moramo da nađemo snage, svi, ceo region i naravno strani faktor, da pokušamo da raspravimo o ozbiljno važnim elementima istorije i tražimo pravdu i dalje - govori Šainović.

Nikola Šainović
foto: Printscreen/Pink

PREDLOG BROJ 2 - Savet bezbednosti:

Zapadu se žuri da se završi problem Kosova i zato je potreban potpis Srbije. Pristici se nastavljaju u svim onim sredstvima koji su na raspolaganju. Malim, velikim, strateškim, ekonomskim... I sad imamo slučaj ovih Radikala koji su odjednom postali svestki problem. Sad šta god se razgovara, neko će reći: "A vi niste izručili dvoje Radikala", to smo vežbali - govori Šainović.

Goran Petronijević
foto: Printscreen/Pink

Kad hoćete da vršite pritisak na nekoga, onda nije važan standard. On će se prilagođavati situaciji i cilju koji želite da postignete. Radeta i Jojić su optuženi da su otkrili imena nekih svedoka, ako sam razumeo, to je bilo u slučaju Šešelja koji je okončan i to nema posledica. Tim svedocima nije falila dlaka sa glave, a uzmite sada primer ponašanja Haga kod Haradinaja kog puštaju da ide na Kosovo i iz te pozicije u naredne dve godine 13 svedoka bude ubijeno. Da bi taj isti Haški tribunal doneo odluku da nije bilo svedoka - izjavio je Petronijević.

PREDLOG BROJ 3 - Poverljivo iz BG-a

Inspektor SBPOK-a Božidar Stolić, uhapšen je zbog sumnje da je odavao informacije iz istrage pripadnicima kavačkog klana, kao i njihovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Činjenica je da ne postoji ozbiljna organizovana kriminalna grupa koja nije povezana s policijom. Sve ovo sada je povrati eho. Sećate se i vi i ja koliko je bilo otmica za koje su uzimali otkup i sve se to nije otkrivalo, dok nije pukla tikva. Kao i sada, što se otkriva ko je stajao iza koga - govori Čanak.

Hit Tvit
foto: Printscreen/Pink

Imali smo mi iskustva na ovim prostorima sa tim teškim stvarima, prema tome me ništa ne bi iznenadilo, ne bi me iznenadilo i da je to bio jedan od ciljeva - rekao je Petronijević kada je upitan da li je grupa Velje Nevolje spremala atentat na predsednika Vučića.

Sve mafije s ovih prostora su u Evropi zauzeli pozicije. Neverovatno sarađuju kada je "profit" u pitanju, ovo je jako ozbiljna međunarodna povezana kriminalna grupa - dodao je Petronijević.

PREDLOG BROJ 4 - Slučaj Pantić

Postoji novi materijalni dokaz u vezi sa ubistvom novinara iz Jagodine Milana Pantića pre 20 godina, kaže Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara, i ističe da je jasno kako iza zločina stoji organizovana kriminalna grupa.

Ja zaista o tome ne znam ništa, ali znam da je u to vreme privatizacija "Cementare" bila vruća tema, jer je bilo puno para koje su se vrtele, pa me ne bi iznenadilo da ima veze s tim, ako Veran Matić ima saznanja, onda bi bilo lepo da upozna s tim nadležne organe - govori Čanak.

Ovo je teška stvar, ubijen je novinar. Ja se sećam tog perioda. Zna se ko treba da radi istragu, a ono što sam ja primetio je način na koji je Pantić ubijen, meni to liči na naručeno prebijanje, koje je u nekom trenutku bez kontrole došlo do smrti. Teška stvar se dogodila, ali ono što meni u ovom saopštenju Verana Matića ne odgovara, pa dajte, ako imate podatke - kaže Petronijević.

Ono što je propušteno, neposredno posle zločina, je nekad vrlo teško nadoknaditi. Sad, tu bi moralo da se zna šta je tačno problem. Ovako, bojim se da stvarmo samo jedan utisak, a to je da neko svesno drži u fioci - izjavio je Šainović.

Hit Tvit
foto: Printscreen/Pink

Nenad Čanak svoj glas dao je predlogu broj 1 - "Presuda za Mladića", dok su Nikola Šainović i Goran Petronijević glasove dali predlogu broj 2 - "Savet bezbednosti", a za ovaj predlog u najvećoj meri glasali su i gledaoci.

Bonus video:

39:10

USIJANJE DANA 11.06.2021. PROF. KAJTEZ I ADVOKAT GLIŠOVIĆ: HAPŠENJE INSPEKTORA MUP BOŽIDARA STOLIĆA

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.