KRKOBABIĆ NAKON RAZGOVORA SA CRNOGORSKIM POSLANIKOM: Dve države treba da budu okrenute dijalogu!
Stefan Krkobabić, Foto: Print Screen Youtube

novi razgovor

KRKOBABIĆ NAKON RAZGOVORA SA CRNOGORSKIM POSLANIKOM: Dve države treba da budu okrenute dijalogu!

Joković je istakao da narodni poslanici treba da se založe za pomak saradnje dva bratska naroda i da se rasterete odnosa dve države koji nisu u interesu građana Srbije i Crne Gore

Objavljeno: 16:52h

Potpredsednik Skupštine Srbije i poslanik PUPS-a Stefan Krkobabić razgovarao je danas sa poslanikom Skupštine Crne Gore Vladimirom Jokovićem o saradnji dve države, saopšteno je iz parlamenta.

Krkobabić je poželeo dobrodošlicu parlamentarnoj delegaciji Socijalističke narodne partije Crne Gore i zahvalio toj političkoj partiji na čvrstom stavu nepriznavanja takozvanog Kosova i na odbrani interesa Srbije.

Zahvalio je Jokoviću i na podršci Srpskoj pravoslavnoj crkvi i saglasio se da dve države treba da budu okrenute dijalogu, s obzirom na to da dele iste vrednosti, jezik i kulturu.

Krkobabić je naveo da saradnju treba postići i na partijskom nivou, s obzirom na iste političke stavove koje dele PUPS i Socijalistička narodna partije Crne Gore.

Joković je istakao da narodni poslanici treba da se založe za pomak saradnje dva bratska naroda i da se rasterete odnosa dve države koji nisu u interesu građana Srbije i Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili i oko razmene programskih ideja koje mogu biti primenjive u obe države, kao što su privlačenje stranih investicija u Crnu Goru, s obzirom na činjenicu da je Srbija imala dosta uspeha na ovom polju.

Sastanku, na kome je bilo reči i o saradnji u oblasti turizma, kulture i sporta, bio je i narodni poslanik Dragan M. Marković, koji je naveo da Crna Gora može da uzme uspešan model osnivanja privrednih zadruga koje subvencioniše Vlada Srbije kao primer dobre prakse zapošljavanja mladih na selu i pomoći privrednim gazdinstvima.

Sagovornici su se dogovorili da nastave dijalog u narednom periodu.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.