NAJAVLJENO TESTIRANJE 130 RUKOVODILACA: Republički geodetski zavod prva firma koja prolazi kroz NOVU PROCEDURU!
RGZ, Foto: printscreen google street view

ANALIZA POTENCIJALA

NAJAVLJENO TESTIRANJE 130 RUKOVODILACA: Republički geodetski zavod prva firma koja prolazi kroz NOVU PROCEDURU!

Služba za upravljanje kadrovima, kroz ovu aktivnost sa RGZ-om, nastavlja započeti razvoj kompetencija rukovodilaca državne uprave u cilju povećanja njene efikasnosti

Objavljeno:

Služba za upravljanje kadrovima analiziraće u narednom periodu individualne potencijale za razvoj preko 130 rukovodilaca u Republičkom geodetskom zavodu, saopšteno je u RZG, prvoj instituciji koja je odlučila da toliki broj državnih službenika prođe kroz proceduru sa stručnim timom SUК-a.

- Tokom proteklih pet godina RGZ je uveo brojne antikoruptivne mere sa ciljem da unapredi kvalitet svojih usluga građanima. Takođe, doneti su brojni novi zakonski i podzakonski akti koji su omogućili digitalizaciju i ubrzanje radnih procedura u katastru - navode u RGZ.

Kako dodaju, sve uvedene novine zahtevale su od rukovodilaca u katastrima kontinuirano učenje i unapređenje znanja.

- Кako bi efikasnost bila ostvarena na najvišem nivou, RGZ je odlučio da Službi za upravljanje kadrovima poveri testiranje svojih rukovodilaca i na taj način proveri pouzdanost sistema. Кvalitetni kadrovi otklanjaju predrasude o katastru i jačaju ugled institucije - ocenili su u RGZ.

Ceo postupak sprovodi se radi potrebe utvrđivanja kompetencija rukovodilaca i oblasti za unapređenje njihovog rada, a zbog njihovog raspoređivanja u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u specifičnim okolnostima nastalim usled pandemije COVID-19 tokom kojih je prioritetno bilo očuvanje i zaštita zdravlja zaposlenih.

Kralja Milana, cev kralja milana, Ulica, Beograđanka, Radovi na putu, vodovod, Gradilište
foto: Aleksandra Čolić

Služba za upravljanje kadrovima, kroz ovu aktivnost sa RGZ-om, nastavlja započeti razvoj kompetencija rukovodilaca državne uprave u cilju povećanja njene efikasnosti.

- Interesne grupe, prethodnih godina, pokretale su kampanje protiv katastra u pokušaju da se toj instituciji pripišu malverzacije u oblasti prometa nekretnina, i koristili te okolnosti za sopstveno bogaćenje na račun građana. Zahvaljujući digitalizaciji poslovnih procesa, Republički geodetski zavod, uskoro će moći da ponudi građanima uvid u efikasnost rada licenciranih geodetskih organizacija, advokatskih kancelarija i javnih beležnika. To će i građanima i privredi omogućiti transparentan uvid u kvalitet rada profesionalnih korisnika i pomoći im da na osnovu pouzdanih informacija angažuju stručne osobe za sve svoje poslove u vezi sa nekretninam - zaključili su u RZG.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.