MILO ĐUKANOVIĆ OPET SRBIJU UZIMA U USTA! Sad se dotakao i devedesetih
Milo Đukanović, Foto: Print Screen Youtube

DOKLE?

MILO ĐUKANOVIĆ OPET SRBIJU UZIMA U USTA! Sad se dotakao i devedesetih

Djukanović je rekao da je kada je reč o odnosima Crne Gore i Srbije nailazio na nerazumevanje u Beogradu

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Djukanović izjavio je danas da odnos Srbije prema Crnoj Gori i drugim državama u ovom vremenu "neodoljivo" liči na odnos Srbije prema susednim državama devedesetih godina."Odnosno da se pod plaštom brige za navodno ugrožena prava srpskog naroda u susednim državama ugrožava suverenitet susednih država", rekao je Djukanović posle sastanka sa članovima Predsedništva BiH ; Željkom Komšićem; Šefikom Džaferovićem u Podgorici.

On je dodao da se nadao da makar za našeg života neće doći u rizik da se ponavljaju takve greške.

"Plašim se da smo na putu da ponovimo takve greške i da se u početnim fazama takve greške već ponavljaju. Nadajmo se da ćemo svojim sposobnostima unutar svog regiona, ali i uz pomoć, da kažem odgovornijih politika naših prirodnih saveznika, pre svega mislim na subjekte sa evropskog i evroatlantskog prostora, uspeti da sprečimo da destrukcija dobije na zamahu i da se ponove najtragičnije greške koje smo preživljavali", rekao je Djukanović.

Djukanović je rekao da je kada je reč o odnosima Crne Gore i Srbije nailazio na nerazumevanje u Beogradu.

Dodao je da to što je bio akter politike iz devedesetih godina sa jedne strane predstavlja opterećenje, a sa druge strane predstavlja dragoceno iskustvo da pokuša da ne napravi greške koje su se tada činile i da pokuša da blagovremeno upozori sve druge da ne udju u te greške.

Odgovarajući na pitanje da li će njegova Demokratska partija socijalista (DPS) prekinuti bojkot kada se bude u parlamentu glasalo za smenu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava ;Vladimira Leposavića, Djukanović je kazao da DPS nije izostajao niti će izostati kada god to bude potrebno.

"Mi imamo uslovno rečeno tešku obavezu da nešto u čijem smo stvaranju presudno uticali da sada branimo. Nismo propustili nijedno iskušenje da potvrdimo ovakvo ponašanje. Nemojte da imate nikakvu sumnju da će DPS biti u stanju pripravnosti i odgovornosti da doprinese ovakvoj percepciji Crne Gore u medjunarodnoj javnosti i da spreči bilo koga da baci sumnju da bi promena vlasti mogla pokvariti proevropski imidž Crne Gore", poručio je Djukanović.

Smenu Leposavića je u parlamentu inicirao premijer Zdravko Krivokapić nakon oštre reakcije medjunarodne zajednice zbog izjava u kojima je relativizovao genocid u Srebrenici.

DPS bojkotuje rad parlamenta zbog usvajanja tužilačkih zakona kojima se otvara put za smene u vrhu tužilaštva.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.