IVICA DAČIĆ SE SASTAO SA RUSKIM MINISTROM ODBRANE! U planu je dalji nastavak saradnje dve države
Ivica Dačić, Foto: Privatna arhiva

važan sastanak

IVICA DAČIĆ SE SASTAO SA RUSKIM MINISTROM ODBRANE! U planu je dalji nastavak saradnje dve države

Razgovarano je aktuelnoj situaciji i izazovima na regionalnom i globalnom planu, a sagovornici su se složili se da su snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa.

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se tokom zvanične posete Moskvi sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom.

Uz saglasnost da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, razmotrene su mogućnosti za dalji nastavak saradnje u okviru strateškog partnerstva između Srbije i Ruske Federacije. Zaključeno je da je i tokom pandemije zadržan visok nivo saradnje, a predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić još jednom se zahvalio na pomoći koju je Ruska Feferacija pružila Srbiji u borbi protiv epidemije, uključijući isporuku vakcina Sputnjik V i njihovu proizvidnju u Srbiji.

Razgovarano je aktuelnoj situaciji i izazovima na regionalnom i globalnom planu, a sagovornici su se složili se da su snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa. Sergej Šojgu ponovio je podršku Ruska Federacija Republici Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Predsednik Narodne skupštine zahvalio se na podršci Ruske Federacije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.