Kosovski parlament otima Trepču od Srbije: Marko Đurić traži hitnu sednicu SB UN!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Kakav lopovluk

Kosovski parlament otima Trepču od Srbije: Marko Đurić traži hitnu sednicu SB UN!

Zakon, pored 80 odsto vlasništva vlade u Prištini nad Trepčom, i formiranja novih radnih jedinica, od kojih bi ona na Severu bila "Rudnik sa flotacijom Leposavić-Kopaonik", predviđa i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom
Objavljeno: 12:14h

- Budućnost Trepče je da se proda deo po deo, kao lopov koji ukrade automobil i kasnije ga proda u delovima. Da se danas brzo, brzo odobri i da se onda odobri u drugom čitanju, kako bi je se otarasili. Onaj ko je pročitao zakon vlade, čak i da ne želi, shvata da je to istina. Možda se neće prodati sutra, ali hoće ubrzo, jer zakon to predviđa - naveo je lider Samoopredeljenja Visar Imeri.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da će predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu SB UN o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 1244.

Đurić je na konferenciji za novinare, povodom usvajanja Zakona o Trepči u kosovskoj skupštini, rekao i da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskovanju Rudarsko-metalurškog kombinata Trepča nije važeća za Vladu, privredne subjekte i građana Srbije.

On je najavio da će Vladi Srbije predložiti da u ponedeljak zatraži hitnu sednicu SB UN o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 12 44 na kojoj počiva mir i stabilnost u regionu. - Ako o tome ne žele da razgovaraju u Briselu, moraće da se razgovara u UN - rekao je Djurić.

foto: Beta

- Trepča je temelj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji, porucio je direktor Kancelarije za KiM i istakao da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji Trepče - nevažeca za Vladu Republike Srbije. On je istakao i da odluka prištinskih vlasti o Trepči predstavlja pokušaj da se dovrši etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije. - Odluka je nevažeca i ne proizvodi pravna dejstva, ni posledice kada je rec o radno-pravnim odnosima, dužnicko-poverilackim odnosima i drugim obligacionim odnosima koje kombinat ima - rekao je Đuric. To je udar na pravo naroda da postoji na jednom podrucju, jer "Trepča" je temelj našeg postojanja na KiM, rekao je direktor Kancelarije.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.