SRBIJA NIKADA NEĆE PODRŽATI SANKCIJE PROTIV RUSIJE: Oglasio se Dačić direktno iz Moskve!
Ivica Dačić, Foto: Printscreen Youtube

objasnio je

SRBIJA NIKADA NEĆE PODRŽATI SANKCIJE PROTIV RUSIJE: Oglasio se Dačić direktno iz Moskve!

Volodin je ocenio da je saradnja Rusije i Srbije u medjunarodnim organizacijama efikasna te da se može poboljšati saradnjom odbora dva parlamenta

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je danas u Moskvi rekao da Srbija nikada neće podržati sankcije protiv Rusije."Želeo bih još jednom da kažem da Srbija nikada neće podržati sankcije protiv Ruske Federacije, koje su uvele medjunarodne organizacije ili odredjene države", rekao je Dačić tokom posete Rusiji na poziv predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina.

Dačić i Volodin su ocenili da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou i dinamična.

"Ostajemo posvećeni daljem razvoju bratskih odnosa. Imamo saradnju na visokom nivou, kao što je i saradnja naših predsednika. Imamo strateško partnerstvo i zajedničke interese, zajednička pitanja i izazove. Jedinstvo i solidarnost su veoma važni u ovom trenutku", rekao je Dačić, navodi se na sajtu ruske Dume.

On je izrazio zahvalnost ruskoj strani na pruženoj podršci u zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Volodin je istakao da se odnosi dve države razvijaju dinamično.

"Pokušavamo da pronadjemo nove načine saradnje - nastavljamo medjuparlamentarne kontakte u okviru grupa prijateljstva i počeli smo da koristimo format zajedničke komisije na visokom nivou", podsetio je on.

Dodao je da će to pomoći parlamentima dve države da unaprede svoju saradnju i doprinese jačanju saradnje Rusije i Srbije.

Sastanak Medjuparlamentarne komisije na visokom nivou trebalo bi da bude održan u Beogradu ove jeseni.

Volodin je ocenio da je saradnja Rusije i Srbije u medjunarodnim organizacijama efikasna te da se može poboljšati saradnjom odbora dva parlamenta.

"Delimo isto gledište o nekim pitanjima. Uvereni smo da je mešanje u unutrašnje stvari suverenih država nedopustivo. Naročito kada je reč o nametanju vrednosti. Imamo svoju istoriju, kulturu, tradiciju i religiju. I neprihvatljivo je kada neke države koriste medjunarodne institucije i pokušavaju da nametnu svoje standarde i vrednosti našim državama", dodao je on.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.